פורום
ניווט בפורום

טראומה בשיניים

ציטוט

היי, אני בגיל 24, לפני כארבעה שבועות קיבלתי מכה בשן אמצעית עליונה , השן כאבה והחניכיים התנפחו מעט מבחוץ וגם בחלק הפנימי (כיוון החך) ,לא ירד דם והשן לא זזה ,הנפיחות עד היום לא ירדה . שבועיים לאחר המכה התחלתי להרגיש כאב בשיניים התחתונות (שכלל לא נחבלו) וגם תזוזה קטנה ,״טיק״ קטן כזה כל פעם שיש מגע עם השיניים התחתונות (מהשן הטוחנת שצמודה לניב ועד אותה השן בצד השני ) . התייעצתי עם מספר רופאים כולל עם מומחה לטיפולי שורש ,בדקו אותי קלינית ועשיתי צילום סטטוס וct .כולם אומרים שאין לי כלום ושהשיניים לא מתנדנדות אך אני בבירור מרגישה את הקליק הזה בשיניים גם כשאני בודקת עם האצבע . חשוב לציין שאני עם קיבועים בעקבות גשר שהיה לי לפני כשש שנים.

אני אובדת עצות וחוששת שיש משהו שמפספסים שיגרום לנזק גדול יותר בעתיד.

ציטוט

צר לי, אין לרופא דרך האינטרנט לתת תשובה חכמה ומקצועית יותר לעומת רופאים שבדקו אותך פיזית וכן רנטגנית. מה שלא מסתדר לי הוא שרשמת שמצד אחד "הנפיחות עד היום לא ירדה" ומצד שני כל התיאור שלך לגבי מה שמטריד אותך הוא "כאב בשיניים התחתונות (שכלל לא נחבלו) וגם תזוזה קטנה". לא מסתדר לי בראש. או שיש כאן צירוף מקרים מוזר, או שגם התחתונות נחבלו מבלי ששמת לב כאשר הכאב היה בעיקר למעלה בתחילה.

אמליץ לך לכל הפחות לקבוע מעקב בעתיד הקרוב ובדיקה חוזרת, כל שכן אם המצב יחמיר במקום להשתפר.

התחברות