בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 26/11/2016, 10:53 pmהיי כתבתי פה מספר פעמים וקראתי את המאמרים באתר ולצערי עד עכשיו טרם אזרתי את האומץ ללכת לרופא שיניים.. חושבת שאולי מחר אתקשר לקבוע תור לרופא.. לפני משהו כמו שנה נהיו לי כאבים והלכתי לבדיקה ואמרו שאני צריכה שלוש טיפולי שורש ועקירה של שן.. אף פעם לא עשיתי לא זה ולא זה.. אין לי בעיה לעשות טיפולים קצרים הבעיה שטיפול שורש והשיקום זה ממש ארוך ועקירה על אותו עקרון כי שתל גם לוקח מלא זמן.. זה גם לא מחזיק לעולם.. אני מחפשת טיפול קצר, לא כואב ושיישאר לי לאורך זמן, אין לי בעיה ללכת לביקורות אצל רופא שיניים בלי טיפול... הפחד אצלי הוא גם מזה שאולי התווספו עוד טיפולי שורש ועקירות מאז.. אני לא יודעת.. זה גם מלא כסף ואני משלמת על משהו שאני כל כך מפחדת.. ובקשר למחט של הזריקה... הסתכלתי ביוטיוב על טיפולי שיניים וראיתי שקודם כל הזריקה כואבת לכולם כלומר מי שאומר שזה לא כואב ולא מרגישים הוא שקרן... אני יודעת שאין ברירה אבל האם יש משהו שלפחות מרדים את המקום (כמו משחת emla)? שאלה שניה בקשר למחט- כמה ס"מ מכניסים כשעושים את הזריקה והאם המחט עבה או דקה במציאות? והאם הזריקה בפה כשהוא כואב היא יותר כואבת? אם אני מפחדת ממש מהזריקה כדאי לי לחכות שהכאבים בפה ייפסקו? בדחיה של שבועיים נגיד יכולה להיות החמרה? וזה נכון שבטיפולי שורש הרופא שיניים יכניס אש לפה שלי? אני לא יודעת איך לפשט את הפחד שלי.. רק מהמחשבה שאני מחר אזמין תור אני לא נרדמת... חח.. שוב, תודה רבה
היי כתבתי פה מספר פעמים וקראתי את המאמרים באתר ולצערי עד עכשיו טרם אזרתי את האומץ ללכת לרופא שיניים.. חושבת שאולי מחר אתקשר לקבוע תור לרופא.. לפני משהו כמו שנה נהיו לי כאבים והלכתי לבדיקה ואמרו שאני צריכה שלוש טיפולי שורש ועקירה של שן.. אף פעם לא עשיתי לא זה ולא זה.. אין לי בעיה לעשות טיפולים קצרים הבעיה שטיפול שורש והשיקום זה ממש ארוך ועקירה על אותו עקרון כי שתל גם לוקח מלא זמן.. זה גם לא מחזיק לעולם.. אני מחפשת טיפול קצר, לא כואב ושיישאר לי לאורך זמן, אין לי בעיה ללכת לביקורות אצל רופא שיניים בלי טיפול... הפחד אצלי הוא גם מזה שאולי התווספו עוד טיפולי שורש ועקירות מאז.. אני לא יודעת.. זה גם מלא כסף ואני משלמת על משהו שאני כל כך מפחדת.. ובקשר למחט של הזריקה... הסתכלתי ביוטיוב על טיפולי שיניים וראיתי שקודם כל הזריקה כואבת לכולם כלומר מי שאומר שזה לא כואב ולא מרגישים הוא שקרן... אני יודעת שאין ברירה אבל האם יש משהו שלפחות מרדים את המקום (כמו משחת emla)? שאלה שניה בקשר למחט- כמה ס"מ מכניסים כשעושים את הזריקה והאם המחט עבה או דקה במציאות? והאם הזריקה בפה כשהוא כואב היא יותר כואבת? אם אני מפחדת ממש מהזריקה כדאי לי לחכות שהכאבים בפה ייפסקו? בדחיה של שבועיים נגיד יכולה להיות החמרה? וזה נכון שבטיפולי שורש הרופא שיניים יכניס אש לפה שלי? אני לא יודעת איך לפשט את הפחד שלי.. רק מהמחשבה שאני מחר אזמין תור אני לא נרדמת... חח.. שוב, תודה רבה
ציטוט מ גיא וולפין ב 28/11/2016, 9:55 pmיש כאן קצת יותר מדי שאלות בבת אחת... איני יכול לנחש מה המצב של השיניים שלך ומתי תהיה החמרה, מתי יכאב יותר וכמה גרוע זה יהיה. גם יש לך כל מיני פחדים שחלקם אמיתיים - למשל כל אדם נורמלי יפחד מזריקה - וחלקם לא מציאותיים - כמו האם הרופא יטפל בי באש בתוך הפה... מעל הכל - בכל מקרה יש אלמנט של פחד, וכדאי למצוא רופא שעליו את יכולה לסמוך ואיתו את יכולה גם לדבר כדי להבין את המצב וכדי להיות רגועה יותר. אפשר לנסות כל מיני רעיונות שכתבתי במאמר כאן ולזכור - עדיף ללכת לרופא השיניים מאשר לזחול אליו על ארבע באמצע הלילה...
כל דחייה במצב והדחקה תביא להחמרת המצב והחמרת הפחד, והסתבכות הטיפולים ומשך הזמן שולקח לסיימם
יש כאן קצת יותר מדי שאלות בבת אחת... איני יכול לנחש מה המצב של השיניים שלך ומתי תהיה החמרה, מתי יכאב יותר וכמה גרוע זה יהיה. גם יש לך כל מיני פחדים שחלקם אמיתיים - למשל כל אדם נורמלי יפחד מזריקה - וחלקם לא מציאותיים - כמו האם הרופא יטפל בי באש בתוך הפה... מעל הכל - בכל מקרה יש אלמנט של פחד, וכדאי למצוא רופא שעליו את יכולה לסמוך ואיתו את יכולה גם לדבר כדי להבין את המצב וכדי להיות רגועה יותר. אפשר לנסות כל מיני רעיונות שכתבתי במאמר כאן ולזכור - עדיף ללכת לרופא השיניים מאשר לזחול אליו על ארבע באמצע הלילה...
כל דחייה במצב והדחקה תביא להחמרת המצב והחמרת הפחד, והסתבכות הטיפולים ומשך הזמן שולקח לסיימם
ציטוט מ אורח/ת ב 29/11/2016, 2:26 pmתודה.. באמת כמה אנשים אמרו לי שבטיפול שורש משתמשים באש... תוכל בבקשה לענות לי לפחות רק על השאלות האלה:
האם יש משהו שמרדים את המקום של הזריקה (כמו משחת emla) וככה לא מרגישים? כמה ס"מ מכניסים כשעושים את הזריקה והאם המחט עבה או דקה? והאם הזריקה בפה כשהוא כואב היא יותר כואבת? אם אני מפחדת ממש מהזריקה כדאי לי לחכות שהכאבים בפה ייפסקו? תודה..
תודה.. באמת כמה אנשים אמרו לי שבטיפול שורש משתמשים באש... תוכל בבקשה לענות לי לפחות רק על השאלות האלה:
האם יש משהו שמרדים את המקום של הזריקה (כמו משחת emla) וככה לא מרגישים? כמה ס"מ מכניסים כשעושים את הזריקה והאם המחט עבה או דקה? והאם הזריקה בפה כשהוא כואב היא יותר כואבת? אם אני מפחדת ממש מהזריקה כדאי לי לחכות שהכאבים בפה ייפסקו? תודה..
ציטוט מ גיא וולפין ב 04/12/2016, 11:06 pmהמחט מאוד דקה בכל מקרה, העומק של ההזרקה תלוי במיקום בפה ובשן שרוצים להרדים, אפשר למורח חומר אילחוש מקומי לפני ההרדמה, והכי חשוב זה לדבר עם הרופא האישי ולשאול אותו הכל, ולבסס תקשורת טובה איתו. בהצלחה
המחט מאוד דקה בכל מקרה, העומק של ההזרקה תלוי במיקום בפה ובשן שרוצים להרדים, אפשר למורח חומר אילחוש מקומי לפני ההרדמה, והכי חשוב זה לדבר עם הרופא האישי ולשאול אותו הכל, ולבסס תקשורת טובה איתו. בהצלחה
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו