בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 19/08/2016, 7:25 amאני מודעת לזה שהמצב שלי מורכב אבל אני יודה לך אם תנסה לעזור לי ולענות לי על השאלה שבסוף.. בת 27. בספטמבר אשתקד עקרתי שתי שיניים- 16 ו- 17. עקרתי כי הפרצוף היה נפוח, הרגשתי כאבים, זרמים כך שבאמת לא היתה ברירה. הייתי צריכה להיכנס לתהליך של שתלים אבל מאוד חששתי לכן עדיין לא התחלתי. לפני ארבעה חודשים שוב הרגשתי כאבים חזקים בצד ימין שלא השתפרו כמה שבועות אז חזרתי לרופא, הוא צילם ובדק והוא אמר שאני חייבת טיפול שורש לשן 15 וגם שאני חייבת להיכנס לתהליך של ההשתלות כי מתחילה לי ספיגת עצם. הוא המליץ לי ללכת לשני מומחים- אנדודונט ושיקום פה. לא הלכתי עדיין ואני סובלת מכאבי תופת. אני מפחדת ממספר דברים, אני מפחדת מהזריקה, מהמקדחה, אני יודעת שיכאב לי (העקירות כאבו לי מאוד קשה לי לתאר עד כמה), אני יודעת שההשתלות עכשיו יותר קשות כי יש ספיגת עצם, ושהטיפול שורש יותר קשה כי עבר מלא זמן מאז האבחון שלו, ואולי בכלל כבר גם את השן הזו יאמרו לי לעקור, אני לצערי אני לא רואה את עצמי מסיימת את הטיפולים המורכבים האלה. אני רק מנסה להבין איך שלוש שיניים צמודות נהיו במצב גרוע אחת אחרי השניה.. האם יש תהליך של הידבקות? אני רוצה לקחת את המצב העכשווי שלי כנתון ולקבל את זה כעובדה ופשוט מעכשיו לשמור שלא תהיה הדרדרות בשאר השיניים מה עליי לעשות?
אני יודעת שחוסר טיפול זה לא פתרון לבעיות הקיימות, אני רוצה פתרון לבעיות עתידיות.
אני באמת משתדלת לצחצח שיניים פעמיים ביום, יש לי חוט דנטלי וכשאני נזכרת אני מעבירה, מה שכן, ניקוי אצל שיננית אני לא עושה כי זה לא נעים לי, אני כנראה רגישה ביתר- עשיתי פעם אחת לפני העקירות. אני לא מפונקת- הטיפולים באמת כואבים לי.
אני מודעת לזה שהמצב שלי מורכב אבל אני יודה לך אם תנסה לעזור לי ולענות לי על השאלה שבסוף.. בת 27. בספטמבר אשתקד עקרתי שתי שיניים- 16 ו- 17. עקרתי כי הפרצוף היה נפוח, הרגשתי כאבים, זרמים כך שבאמת לא היתה ברירה. הייתי צריכה להיכנס לתהליך של שתלים אבל מאוד חששתי לכן עדיין לא התחלתי. לפני ארבעה חודשים שוב הרגשתי כאבים חזקים בצד ימין שלא השתפרו כמה שבועות אז חזרתי לרופא, הוא צילם ובדק והוא אמר שאני חייבת טיפול שורש לשן 15 וגם שאני חייבת להיכנס לתהליך של ההשתלות כי מתחילה לי ספיגת עצם. הוא המליץ לי ללכת לשני מומחים- אנדודונט ושיקום פה. לא הלכתי עדיין ואני סובלת מכאבי תופת. אני מפחדת ממספר דברים, אני מפחדת מהזריקה, מהמקדחה, אני יודעת שיכאב לי (העקירות כאבו לי מאוד קשה לי לתאר עד כמה), אני יודעת שההשתלות עכשיו יותר קשות כי יש ספיגת עצם, ושהטיפול שורש יותר קשה כי עבר מלא זמן מאז האבחון שלו, ואולי בכלל כבר גם את השן הזו יאמרו לי לעקור, אני לצערי אני לא רואה את עצמי מסיימת את הטיפולים המורכבים האלה. אני רק מנסה להבין איך שלוש שיניים צמודות נהיו במצב גרוע אחת אחרי השניה.. האם יש תהליך של הידבקות? אני רוצה לקחת את המצב העכשווי שלי כנתון ולקבל את זה כעובדה ופשוט מעכשיו לשמור שלא תהיה הדרדרות בשאר השיניים מה עליי לעשות?
אני יודעת שחוסר טיפול זה לא פתרון לבעיות הקיימות, אני רוצה פתרון לבעיות עתידיות.
אני באמת משתדלת לצחצח שיניים פעמיים ביום, יש לי חוט דנטלי וכשאני נזכרת אני מעבירה, מה שכן, ניקוי אצל שיננית אני לא עושה כי זה לא נעים לי, אני כנראה רגישה ביתר- עשיתי פעם אחת לפני העקירות. אני לא מפונקת- הטיפולים באמת כואבים לי.
ציטוט מ גיא וולפין ב 20/08/2016, 10:52 pmאני מצטער, אבל כשאת כותבת " אני רוצה לקחת את המצב העכשווי שלי כנתון ולקבל את זה כעובדה ופשוט מעכשיו לשמור שלא תהיה הדרדרות בשאר השיניים מה עליי לעשות? אני יודעת שחוסר טיפול זה לא פתרון לבעיות הקיימות, אני רוצה פתרון לבעיות עתידיות" זה סוג של אשלליה. עלייך לטפל בבעיות הקיימות, ומאותה נקודת זמן שהרופא אומר - סיימנו, לבצע באמת את ההוראות של הרופא והשיננית לתחזוקה נכונה, ולהגיע כל 3-4 חודשים למרפאה לטיפול תחזוקה ומעקב. בהעדר טיפול מוצלח ומקצועי בבעיות שעד כה התעוררו, המצב יחמיר כולל בשיניים שכיום הינן בסדר.
לגבי ניקוי שיניים ע"|י השיננית וכאב - כדאי לבקש טיפול ידני במידת האפשר, ולא ע"י המיכשור החשמלי, ואז באמת הטיפול יותר עדין, גם אם הוא לוקח יותר זמן ויותר כסף. קחי בחשבון שבאמת הטיפול הראשוני גם ייתכן והינו כואב בשל העובדה שמטפלים בפה שהוזנח ולא טופל כבר זמן רב, אך ההמשך יהיה יותר ויותר קל.
בקיצור - לא לוותר ולא להיכנע לפחד, לסיים לשקם את הפה ומשם הדרך לשמור עליו במצב טוב היא הרבה יותר קלה 🙂
אני מצטער, אבל כשאת כותבת " אני רוצה לקחת את המצב העכשווי שלי כנתון ולקבל את זה כעובדה ופשוט מעכשיו לשמור שלא תהיה הדרדרות בשאר השיניים מה עליי לעשות? אני יודעת שחוסר טיפול זה לא פתרון לבעיות הקיימות, אני רוצה פתרון לבעיות עתידיות" זה סוג של אשלליה. עלייך לטפל בבעיות הקיימות, ומאותה נקודת זמן שהרופא אומר - סיימנו, לבצע באמת את ההוראות של הרופא והשיננית לתחזוקה נכונה, ולהגיע כל 3-4 חודשים למרפאה לטיפול תחזוקה ומעקב. בהעדר טיפול מוצלח ומקצועי בבעיות שעד כה התעוררו, המצב יחמיר כולל בשיניים שכיום הינן בסדר.
לגבי ניקוי שיניים ע"|י השיננית וכאב - כדאי לבקש טיפול ידני במידת האפשר, ולא ע"י המיכשור החשמלי, ואז באמת הטיפול יותר עדין, גם אם הוא לוקח יותר זמן ויותר כסף. קחי בחשבון שבאמת הטיפול הראשוני גם ייתכן והינו כואב בשל העובדה שמטפלים בפה שהוזנח ולא טופל כבר זמן רב, אך ההמשך יהיה יותר ויותר קל.
בקיצור - לא לוותר ולא להיכנע לפחד, לסיים לשקם את הפה ומשם הדרך לשמור עליו במצב טוב היא הרבה יותר קלה 🙂
ציטוט מ אורח/ת ב 21/08/2016, 3:22 pmתודה רבה על ההתייחסות והתגובה המפורטת!
מעניין האם שיניים בריאות נדבקות מהחולות? זה נובע מהחניכיים שמקשרות?
ולפי דעתי, לא הסברתי את עצמי טוב. לא התכוונתי לומר שאטפל אך ורק בבעיות עתידיות ואתעלם לגמרי מבעיות קיימות. הכוונה שלי היתה שכן אטפל בבעיות קיימות כמו סתימות, אפילו יכול להיות שאני יעשה אולי את הטיפול שורש בשן 15, אבל השיניים שממש ממש בעייתיות כמו 16-17, שם אני לא ייגע, הרי אין שם דלקת שיכולה להדביק, יש שם ספיגת עצם שעושה טיפול יותר קשה ויש סיכוי שאם אני אחליט לעשות שתלים הם לא ייקלטו בכלל.. וספיגת עצם הרי לא מדבקת. זו היתה הכוונה שלי- לטפל בדברים שמדבקים... מעריכה מאוד
תודה רבה על ההתייחסות והתגובה המפורטת!
מעניין האם שיניים בריאות נדבקות מהחולות? זה נובע מהחניכיים שמקשרות?
ולפי דעתי, לא הסברתי את עצמי טוב. לא התכוונתי לומר שאטפל אך ורק בבעיות עתידיות ואתעלם לגמרי מבעיות קיימות. הכוונה שלי היתה שכן אטפל בבעיות קיימות כמו סתימות, אפילו יכול להיות שאני יעשה אולי את הטיפול שורש בשן 15, אבל השיניים שממש ממש בעייתיות כמו 16-17, שם אני לא ייגע, הרי אין שם דלקת שיכולה להדביק, יש שם ספיגת עצם שעושה טיפול יותר קשה ויש סיכוי שאם אני אחליט לעשות שתלים הם לא ייקלטו בכלל.. וספיגת עצם הרי לא מדבקת. זו היתה הכוונה שלי- לטפל בדברים שמדבקים... מעריכה מאוד
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו