בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 05/01/2026, 11:23 pmהיי, לפני ארבעה ימים התחיל לי כאב בשן הטוחנת התחתונה השמאלית, זה התחיל כדופק עם כאב המום והתפתח תוך יממה לכאב מטורף בלתי נסבל, פניתי בדחיפות לרופא השיניים שלי שבדק וקבע שחייב לבצע שם טיפול שורש, נתן לי אנטיביוטיקה וקבעתי תור אצל האנדודונט (אציין שכבר עשיתי אצל המומחה טיפול שורש לשן אחרת לפני ארבעה שבועות), ביומיים שחיכיתי להגיע לטיפול הדלקת החמירה מאוד ונוצר כיס מוגלתי בחניכיים ונפיחות בלכי הכל כמובן מלווה בכאבים מאוד חזקים…
כשהגעתי אליו הוא עשה צילם, פתח והתחיל לטפל, כל הטיפול נעשה עם סכר גומי ומיקרוסקופ, תוך כדי הטיפול היו כאבים מאוד חזקים שקיבלו מענה מצד המומחה בזריקות הרדמה נוספות, במהלך הטיפול הוא יצר חתך בחניכיים על מנת לנקז את המוגלה, הדם והרקמות שהצטברו בחניכיים, הוא שם בתוך השן יוד וחומרי חיטוי נוספים, סגר את השן עם סתימה זמנית (מין חומר נוזלי כזה שמתקשה בצבע אדום) הביא לי מרשם לאנטיביוטיקה (אוגמנטין) וגם כדור סטרואיד אחד במרפאה שלו שאמור היה לתת בוסט לריפוי וכל זה עד לביקור הבא בעוד שלושה שבועות להמשך הטיפול.
מאז שיצאתי מהמרפאה אני סובל מכאבים, כאבים שמתחזקים ומתחזקים שמצריכים משככי כאבים כל כמה שעות על מנת לתפקד…
כשדיברתי איתו היום הוא אמר שזה נורמאלי ויכול להיות לי כאבים חזקים אבל העיקר שאמשיך לקחת את האנטיביוטיקה ואמשיך במשככי כאבים ואעדכן אותו במתרחש, הוא אמר שניתן לאנטיביוטיקה כמה ימים לעבוד ונראה איך זה משפיע במידה ולא יהיה שיפור אצטרך להגיע אליו שוב…
האם זה הגיוני כאבים כל כך חזקים אחרי טיפול שורש? השן לא צריכה להיות מתה?
בפעם האחרונה שהייתי אצלו היה טיפול שורש ממש ״כיפי״ ללא כאב בכלל, גם בטיפול וגם לאחר הטיפול לא הרגשתי שום כאב אולי קצת רגישות ללחץ וטמפרטורה אבל חוץ מזה עבר חלק לגמרי אפשר להגיד שאפילו נהניתי…
בטיפול הזה יצאתי משם חצי בנאדם עם כאבים שהולכים ומחריפים מרגע לרגע, הנפיחות בלכי ירדה אך עדיין נותרה גולה קטנה בחניכיים והכאב הוא רק הולך ומתגבר מרגע לרגע ואני תוהה האם זה הגיוני…
היי, לפני ארבעה ימים התחיל לי כאב בשן הטוחנת התחתונה השמאלית, זה התחיל כדופק עם כאב המום והתפתח תוך יממה לכאב מטורף בלתי נסבל, פניתי בדחיפות לרופא השיניים שלי שבדק וקבע שחייב לבצע שם טיפול שורש, נתן לי אנטיביוטיקה וקבעתי תור אצל האנדודונט (אציין שכבר עשיתי אצל המומחה טיפול שורש לשן אחרת לפני ארבעה שבועות), ביומיים שחיכיתי להגיע לטיפול הדלקת החמירה מאוד ונוצר כיס מוגלתי בחניכיים ונפיחות בלכי הכל כמובן מלווה בכאבים מאוד חזקים…
כשהגעתי אליו הוא עשה צילם, פתח והתחיל לטפל, כל הטיפול נעשה עם סכר גומי ומיקרוסקופ, תוך כדי הטיפול היו כאבים מאוד חזקים שקיבלו מענה מצד המומחה בזריקות הרדמה נוספות, במהלך הטיפול הוא יצר חתך בחניכיים על מנת לנקז את המוגלה, הדם והרקמות שהצטברו בחניכיים, הוא שם בתוך השן יוד וחומרי חיטוי נוספים, סגר את השן עם סתימה זמנית (מין חומר נוזלי כזה שמתקשה בצבע אדום) הביא לי מרשם לאנטיביוטיקה (אוגמנטין) וגם כדור סטרואיד אחד במרפאה שלו שאמור היה לתת בוסט לריפוי וכל זה עד לביקור הבא בעוד שלושה שבועות להמשך הטיפול.
מאז שיצאתי מהמרפאה אני סובל מכאבים, כאבים שמתחזקים ומתחזקים שמצריכים משככי כאבים כל כמה שעות על מנת לתפקד…
כשדיברתי איתו היום הוא אמר שזה נורמאלי ויכול להיות לי כאבים חזקים אבל העיקר שאמשיך לקחת את האנטיביוטיקה ואמשיך במשככי כאבים ואעדכן אותו במתרחש, הוא אמר שניתן לאנטיביוטיקה כמה ימים לעבוד ונראה איך זה משפיע במידה ולא יהיה שיפור אצטרך להגיע אליו שוב…
האם זה הגיוני כאבים כל כך חזקים אחרי טיפול שורש? השן לא צריכה להיות מתה?
בפעם האחרונה שהייתי אצלו היה טיפול שורש ממש ״כיפי״ ללא כאב בכלל, גם בטיפול וגם לאחר הטיפול לא הרגשתי שום כאב אולי קצת רגישות ללחץ וטמפרטורה אבל חוץ מזה עבר חלק לגמרי אפשר להגיד שאפילו נהניתי…
בטיפול הזה יצאתי משם חצי בנאדם עם כאבים שהולכים ומחריפים מרגע לרגע, הנפיחות בלכי ירדה אך עדיין נותרה גולה קטנה בחניכיים והכאב הוא רק הולך ומתגבר מרגע לרגע ואני תוהה האם זה הגיוני…
ציטוט מ גיא וולפין ב 20/02/2026, 9:21 pmכאבים לאחר טיפול שורש בהחלט הגיוניים, אם כי אתה מתאר סיטואציה חריגה, ואני מקווה שיוקל לך בהקדם, כמובן יש לקיים את ההוראות במלואן ובמיוחד לא לאכול על השן הזו עד להחלמה ושיקום השן (בדר"כ מבנה וכתר)
כאבים לאחר טיפול שורש בהחלט הגיוניים, אם כי אתה מתאר סיטואציה חריגה, ואני מקווה שיוקל לך בהקדם, כמובן יש לקיים את ההוראות במלואן ובמיוחד לא לאכול על השן הזו עד להחלמה ושיקום השן (בדר"כ מבנה וכתר)
אנחנו משתמשים בעוגיות כדי לאפשר תפקוד בסיסי ולבצע פונקציות מסוימות. כאן ניתן לנהל כל קטגוריה.