פורום
ניווט בפורום

האם על פי כללי האתיקה המקצועית של ההסתדרות לרפואת שיניים חובה לפרט בפני המטופל עלויות בטרם הטיפול?

ציטוט

שלום רב

אתמול אשתי הלכה עם ילדה בת 10 לבדיקה אצל רופאת שיניים פרטית לשם אימות האם הטיפולים שהוצעו לנו במכבי דנט אכן נדרשים והצעה נגדית לטיפול פרטי

נאמר לי שמחיר הבדיקה 250 שח

הרופאה ביצעה לילדה מילוי חריצים תוך שימוש בגז צחוק והגישה לנו חשבון 1150 שח על טיפול זה. לא נאמר לנו מראש עלות הטיפול. למותר לציין שלילדה יש חורים בשיניים (הבאנו צילום פנורמי) ואני תמהה אם הדחיפות במילוי חריצים עולה על הדחיפות בטיפול בחורים.

האם זה לגיטימי מבחינת כללי האתיקה לפעול כך ובמידה וארצה להתלונן בנושא למי אני יכול לפנות?

ציטוט

שלום רב, על עלות הבדיקה אין עוררין שקיבלת מידע מראש. לגבי כל טיפול רפואי - ובפרט בקטין - יש להסביר להורה המלווה מהו האיבחון, מהו הטיפול המוצע, מהן האלטרנטיבות, יתרונות וחסרונות של כל טיפול לעומת האלטרנטיבה, ועלות. יש לקבל "הסכמה מדעת" של ההורה לטיפול פיזי בצאצא. מנגד, חובת ההוכחה שלא בוצע דבר כזה היא על ההורה - דהיינו הרופא יכול לטעון שכן הסביר וכן קיבל הסכמה בע"פ לטיפול. תלונות - כמובן אפשר לפנות למשרד הבריאות אם את חושבת שנגרם לכם עוול או נזק, .ם זה חבר הר"ש - אפשר לפנות להר"ש.

התחברות עם שם משתמש וסיסמה

Cookie settings
אנחנו מכבדים את פרטיותך
אנחנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חוויית הגלישה, להציג פרסומות או תוכן מותאמים ולנתח את התנועה באתר. בלחיצה על "אשר הכול" אתה מסכים לשימוש בעוגיות. מדיניות הפרטיות