פורום
ניווט בפורום

שאלה לגבי צורך בעקירת שן

ציטוט

שלום,

היו לי כאבים חזקים בשן שהיה בה כתר ישן. הרופאה אמרה שאי אפשר לעשות טיפול שורש וכתר חדש אלא עקירה בגלל שאין כמעט חומר שן. לפני שהגיע התור לעקירה הכתר נפל בזמן שאכלתי ומאז אין לי בכלל כאבים. הייתי מאז אצל הרופאה לטיפול במשהו אחר והיא דיברה כרגיל שנעקור בתור הבא את השן (ממה שאני מצליחה לראות יש טיפונת חומר שן. יש לי בעיקר "בור" שם). כבר דיי התרגלתי לאכול עם הבור הזה ובכל אופן אני מעדיפה לחיות כך מאשר לעשות עקירה של מה שנותר. האם אכן יש צורך בעקירה אם הכאבים נעלמו?

תודה רבה

ציטוט

שלום רב, היעדר כאב אין פירוושו שהכל בסדר, ובהחלט יש לבצע בדיקה עדכנית ככולל בדיקה קלינית וצילום רנטגני - אם אפשר להציל את השן מעקירה (למשל אם אפשרי טיפול שורש/חידוש טיפול שורש ואז מבנה וכתר חדש) - מה טוב, ואם לא ויש ריקבון עמוק מדי בשן או סדק ומצריך עקירה - לבצע בהקדם ולתכנן את השיקום לאחר מכן (למשל שתל וכתר). כאשר יש זיהום שיתפשט והמצב יחמיר, גם יהיו כאבים וגם סיבוכים מיותרים. וכאשר אין שן או אין כתר על שן - עוד סיבוך אפשרי הוא תזוזת שיניי ממקומן הרגיל והתפתחות הפרעות חדשות. בקיצור - בדיקה עדכנית והחלטה מהו הטיפול הנחוץ

התחברות עם שם משתמש וסיסמה

Cookie settings
אנחנו מכבדים את פרטיותך
אנחנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חוויית הגלישה, להציג פרסומות או תוכן מותאמים ולנתח את התנועה באתר. בלחיצה על "אשר הכול" אתה מסכים לשימוש בעוגיות. מדיניות הפרטיות