בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 06/06/2025, 11:46 pmשלום דוקטור, כשבייתי קטן נפלתי על השן ונהייה צבע לשן וזה גם עבר לשן החדשה הקדמית. לפני בערך כשמונה שנים עשיתי על השו ציפוי קומפוזיט שהחזיק תקופה ארוכה, לפני כארבע שנים חידשו לי את הציפוי ולפני שנתיים שוב פעם, אבל לא חידשו אותו כל כך טוב ולכן חזרתי לעוד טיפול כעבור שנה של חידוש חלק ממנו, זו שן קדמית ולכן זה קורה לא מעט. לאחרונה הבנתי שהייתי קמח לחזור להיות כמו פעם שאולי יש סימן צהוב על השו אבל אני לא צריך להיחשף לחומרים רעילים כמו הקומפוזיט(שזה כל פעם נשבר או מתפרק כעבור זמן מסוים ובגלל זה בניגוד לסתימה אז נראלי זה משחרר חומרים לא טובים) האם אפשר להוריד את הציפוי ולחיות ככה? כי קראתי שלא כי כבר שייפו לי את השו כביכול והאמייל לא מתחדש. האם אולי שווה לעבור לחרסינה? זה פחות רעלים?
שלום דוקטור, כשבייתי קטן נפלתי על השן ונהייה צבע לשן וזה גם עבר לשן החדשה הקדמית. לפני בערך כשמונה שנים עשיתי על השו ציפוי קומפוזיט שהחזיק תקופה ארוכה, לפני כארבע שנים חידשו לי את הציפוי ולפני שנתיים שוב פעם, אבל לא חידשו אותו כל כך טוב ולכן חזרתי לעוד טיפול כעבור שנה של חידוש חלק ממנו, זו שן קדמית ולכן זה קורה לא מעט. לאחרונה הבנתי שהייתי קמח לחזור להיות כמו פעם שאולי יש סימן צהוב על השו אבל אני לא צריך להיחשף לחומרים רעילים כמו הקומפוזיט(שזה כל פעם נשבר או מתפרק כעבור זמן מסוים ובגלל זה בניגוד לסתימה אז נראלי זה משחרר חומרים לא טובים) האם אפשר להוריד את הציפוי ולחיות ככה? כי קראתי שלא כי כבר שייפו לי את השו כביכול והאמייל לא מתחדש. האם אולי שווה לעבור לחרסינה? זה פחות רעלים?
ציטוט מ גיא וולפין ב 07/06/2025, 11:08 pmככל שעשית כבר ציפוי ובו בדרך כלל יש הסרה מסויימת של חומר השן, הרי שכנראה אי אפשר יהיה בלי ציפוי חדש - קומפוזיטי או חרסינה. לגבי המשפט " להיחשף לחומרים רעילים כמו הקומפוזיט" - ממש לא מסכים, החומר בטוח לחלוטין לשימוש, והוא תלוי בטכניקה ובמיומנות של הרופא. אגב, גם כשמבצעים ציפוי חרסינה - ההדבקה היא עם דבק שהוא ממשפחת הקומפוזיטים.
ככל שעשית כבר ציפוי ובו בדרך כלל יש הסרה מסויימת של חומר השן, הרי שכנראה אי אפשר יהיה בלי ציפוי חדש - קומפוזיטי או חרסינה. לגבי המשפט " להיחשף לחומרים רעילים כמו הקומפוזיט" - ממש לא מסכים, החומר בטוח לחלוטין לשימוש, והוא תלוי בטכניקה ובמיומנות של הרופא. אגב, גם כשמבצעים ציפוי חרסינה - ההדבקה היא עם דבק שהוא ממשפחת הקומפוזיטים.
ציטוט מ אורח/ת ב 09/06/2025, 10:39 pmתודה רבה על תשובתך דוקטור, מה יקרה לשן אם אני הוריד את הציפוי ולא אשים שום דבר במקומו?אם זה בסדר לשאול. כי קראתי שזה אפשרי פשוט לא מומלץ
תודה רבה על תשובתך דוקטור, מה יקרה לשן אם אני הוריד את הציפוי ולא אשים שום דבר במקומו?אם זה בסדר לשאול. כי קראתי שזה אפשרי פשוט לא מומלץ
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו