פורום
ניווט בפורום

צמרמורות בלתי פוסקות

ציטוט

שלום,

עברתי טיפול של ב-16 כתרים לצורך אסטתי וללא טיפולי שורש.
אני שבועיים וחצי אחרי ורוב הכאב עבר (חוץ משן אחת שעדיין כואבת והרופא אומר שאולי בה נצרך לעשות טיפול שורש).
מלבד העובדה שהכל מוזר לי ועדיין לא התרגלתי בכלל לתחושות יש 2 דברים שמאוד מפריעים לי:
1- החלק הפנימי של השיניים הוא לא ישר ואני מרגישה בליטות, הרופא אמר שאגיע אליו והוא יסתדר את זה, אך בינתיים דוחה את זה מהפחד.
2- צמרמורות מטורפות שלא עוברות ונגרמות מכל מיני דברים, גם מהשיניים אבל גם חיצוניים אינם קשורים לשיניים כמו מגע בדברים מסויימים או רעשים שונים, הרופא אמר שלא נתקל בזה כל 16 שנות עבודתו ועשה את התהליך הזה עשרות פעמים.
האם ברור ממה נגמרות הצמרמורות האלה? מתי ואיך יחלפו?

ציטוט

אי אפשר לאבחן את מצבך דרך האינטרנט, והרי גם הרופא שטיפל בך לא יודע מה פירושן. כדאי לבצע בדיקה נוספת ולאבחן אם זו רגישות בגלל קירבה לעצב/לחץ על החניכיים או סיבה אחרת, וכמובן לטפל בבליטות שמפריעות לך

ציטוט

איזו בדיקה יש לבצע כדי לאבחן?
הצמרמורות בלתי פוסקות והרופא טוען שלא נתקל בדבר כזה.

ציטוט

נתתי דוגמאות, כמו בדיקת הסגר (שיניים מול שיניים), בדיקת החניכיים, בולנסות לבדוק אם יש בכל זאת חובר התאמה של הכתרים לשיניים ואז בשיניים שלא עברו טיפולי שורש תתכן רגישות כזו, בדיקת החניכיים, בדיקות ניקוש וקור ועוד.

כאמור אלו רק דוגמאות ולא מהוות איבחון של מצבך.  

ציטוט

הייתי שוב אצל הרופא שטוען שהכל תקין ושלח אותו להתייעצות עם מומחה לטיפולי שורש. אני חושבת להתייעץ עם עוד רופא, אך לא בטוחה למי לגשת. כשדיברתי עם הרופא שלי על כל הדברים הוא אמר לי שאם אלך לרופאים אחרים אולי הם יגידו לי להוריד להחליף כתרים, יהיה לי יותר נזק כי הכל כמו שצריך מבחינתו.
ובכל זאת הייתי רוצה בשלב הזה לשמוע עוד מישהו אבל איך יודעים מי מאוד מקצועי כדי לתת חוות דעת או פתרונות אמיתיים וכנים בלי לנסות לסחוט עוד כסף?

ציטוט

קודם כל אף רופא לא "סוחט" כסף. רופא הגון ואיכותי יקבע מה לדעתו תקין או לא תקין וינחה לתוכנית הטיפול הטובה לדעתו. המלצות אפשר לקבל מחברים / שכנים / בני משפחה, וכן אפשר לחפש רופאי שיניים מומלצים באפליקציות החברתיות / גוגל - אבל לא לפי פרסומות ממומנות, אלא לפי ציונים אמיתיים שנתנו גולשים אמיתיים. 

התחברות