בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 17/06/2021, 9:40 pmבזמן האחרון אני מרגיש. כאילו משהו מתפורר לי בפה . יש לי כתר וזה באיזור שלו. בזמן הכנת הכתר, הרופא שייף אותו כדי שיתאים לסגירת הלסת והברזל של הכתר נחשף כתוצאה מכך. לא יודע אם זה קשור אבל אני מניח שזה גם החליש את החרסינה או משהו כזה. האם עליי לדאוג מכך? האם זה דחוף להחליף את הכתר? יש לי אותו שנה בערך. בהנחה שזה באמת מהכתר
בזמן האחרון אני מרגיש. כאילו משהו מתפורר לי בפה . יש לי כתר וזה באיזור שלו. בזמן הכנת הכתר, הרופא שייף אותו כדי שיתאים לסגירת הלסת והברזל של הכתר נחשף כתוצאה מכך. לא יודע אם זה קשור אבל אני מניח שזה גם החליש את החרסינה או משהו כזה. האם עליי לדאוג מכך? האם זה דחוף להחליף את הכתר? יש לי אותו שנה בערך. בהנחה שזה באמת מהכתר
ציטוט מ גיא וולפין ב 17/06/2021, 9:52 pmעליך לבצע בדיקה עדכנית עם הרופא האישי - אם החרסינה באמת מתפוררת בכתר יחסית חדש, הרי שצריך לשקול אם להחליפו לכתר חדש ולשנות את צורת ההשחזה, אם או בלי הארכת כותרת השן במידה ויש צורך, או למשל לבצע איזונים וליטושים בשן הנגדית, או לבחור חומר אחר (למשל זירקוניה מונוליטית) וכולי. כמובן שאלו רק ניחושים דרך האינטרנט והההחלטות צריכות להתבצע לאחר בדיקה ועידכון ביחד עם הרופא האישי.
עליך לבצע בדיקה עדכנית עם הרופא האישי - אם החרסינה באמת מתפוררת בכתר יחסית חדש, הרי שצריך לשקול אם להחליפו לכתר חדש ולשנות את צורת ההשחזה, אם או בלי הארכת כותרת השן במידה ויש צורך, או למשל לבצע איזונים וליטושים בשן הנגדית, או לבחור חומר אחר (למשל זירקוניה מונוליטית) וכולי. כמובן שאלו רק ניחושים דרך האינטרנט והההחלטות צריכות להתבצע לאחר בדיקה ועידכון ביחד עם הרופא האישי.
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו