בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 19/10/2018, 12:30 pmהיי היום גליתי חור בין הרווח של שתי השניים לאחר ניקוי ראיתי חור חשוב לציין שהיה לי דלקת לא מזמן באזור זה ורק עכשיו שמתי לב שזה חור ולא הרווח הטבעי . כמו כן זה אינו כואב לי .
מה הם דרכי הטיפול במקרה זה פשוט ענו לי שחייב שורש וכתר כי אין דרך לטפל בזה אחרת האם זה נכון?
היי היום גליתי חור בין הרווח של שתי השניים לאחר ניקוי ראיתי חור חשוב לציין שהיה לי דלקת לא מזמן באזור זה ורק עכשיו שמתי לב שזה חור ולא הרווח הטבעי . כמו כן זה אינו כואב לי .
מה הם דרכי הטיפול במקרה זה פשוט ענו לי שחייב שורש וכתר כי אין דרך לטפל בזה אחרת האם זה נכון?
ציטוט מ גיא וולפין ב 19/10/2018, 7:50 pmאם החור גדול ומגיע עד לעצב, יהיה צורך בטיפול שורש ושיקום השן (בדרך כלל מבנה וכתר). אך אם החור מגיע רק קרוב לעצב ועדיין החיידקים לא חדרו לעצב, מומלץ לנסות ברוב המקרים טיפול שנקרא "כיפוי מוך" ועליו סתימה נרחבת ושיחזור השן ללא טיפול שורש וללא כתר.
אם החור גדול ומגיע עד לעצב, יהיה צורך בטיפול שורש ושיקום השן (בדרך כלל מבנה וכתר). אך אם החור מגיע רק קרוב לעצב ועדיין החיידקים לא חדרו לעצב, מומלץ לנסות ברוב המקרים טיפול שנקרא "כיפוי מוך" ועליו סתימה נרחבת ושיחזור השן ללא טיפול שורש וללא כתר.
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו