פורום
ניווט בפורום

שיני חלב בגיל מבוגר

ציטוט

שלום
יש לי שתי שיני חלב טוחנות (אחת בכל צד של הפה)?שמתחתן אין שן בשר כך שמעולם לא התנדנדו. לפני כ3 שנים הודיע לי רופא השיניים שבצילום נראה כי העצם מתחילה להיספג ולהידלדל והגיע הזמן לעקור אותן ולשים שתלים, כל עוד יש מספיק עצם.
הלכתי להתייעצות אצל רופא אחר והוא נזף בי ואמר שאין כל רע בהשתלת עצם ושהשיניים ממש יציבות ולא מתנדנדות כלל ושמומלץ לי להשאיר אותן עד שיפלו לבד ורק אז לשים שתלים. כך חיכיתי. כעת יש נסיגת חניכיים קלה בשתי שיני החלב הללו. הן לא מתנדנדות עדיין. לעתים קצת כואבות ובגלל הנסיגה קשה יותר לשמור על היגיינה, כך הדינמית אומרת.
האם מומלץ לעקור אותו למרות שאינן מתנדנדות כלל? כמה עוד לחכות? מהו הקו האדום שעליי לשים לעצמי, מבחינת נסיגה או ספיגת עצם? תודה מראש

ציטוט

שאלות מצויינות ומעניינות! רק אתקן את הביטוי "שיני בשר" - השם הנכון הוא "שיניים קבועות". לעצם העניין, ובהיותי רופא מאוד שמרן - כל עוד לא היו בעיות עם השיניים הנ"ל אין שום סיבה לבצע עקירה שלהן. ברגע שמתחילה בעיית חניכיים ואף ניידות וקושי בשמירה על היגיינה, ואם אין שיפור משמעותי לאחר הדרכה מהרופא האישי או מהשיננית כיצד לבצע צחצוח נכון והיגיינה אוראלית טובה - הריש שעלולה באמת להיות ספיגת עצם וחבל. על כן עצתי היא לבדוק שוב את מצב החניכיים וניידות השיניים, ורק אם יש מצב שעצם הלסת תיפגע אזי להתקדם ולעקור, ולבצע שתלים

וכמובן שיש צורך באיבחון מדוייק של הרופא האישי, באינטרנט זו רק עצה כללית

ציטוט

תודה על ההסבר על השיניים הקבועות!

אכן אין בעיות עם השיניים מלבד נסיגת החניכיים. מבחינת ספיגה - עוד לפני כשנתיים, אצל הרופא הראשון (שרצה לעקור), הוא טען כי בצילום רואים שמתחת לשן ישנו 'צל' שחור שמעיד על ספיגת העצם. הרופא השני (זה שאינו בעד לעקור) טוען שהספיגה כעת היא מינורית אבל שייתכן שנסיגת החניכיים מעידה על התחלת ספיגה, אבל בכל מקרה, שאין מה לחשוש -כי במקרה הכי גרוע, אפשר להשתיל עצלם.
אין ניידות של השיניים, הן אינן מתנדנדות.

האם לדעתך כדאי ללכת להתייעצות אצל רופא שלישי?
כמו כן, האם יש איזשהי נורה אדומה שאם תידלק יהיה עליי להבין את הרמז ולבצע עקירה? אם השיניים מתנדנדות למשל?

תודה מראש שוב

ציטוט

בצילום לפני כשנה נראה שהתחילה ספיגה קלה מאד של העצם (הרופא הראשון, שרוצה לעקור אמר שרואים ״שחור״ מתחת לשן בצילום וזו הספיגה) אבל השיניים לא מתנדנדות.
הרופא שאינו בעד לעקור אמר ש״אם תהיה ספיגה אז נשתיל עצם, זה לא ביג דיל וזה עדיף מאשר לעקור שן שעדיין בסדר״
האם הגישה הזו נכונה בעיניך או שכדאי ללכת להתייעצות אצל רופא שלישי?
תודה רבה

התחברות