פורום
ניווט בפורום

אחריות מקצועית

ציטוט

לפני 4 שנים לאחר תהליך של שנה, סימתי סוג של שיקום הפה, שכלל טיפולי שורש מבנה וכתר בכל הלסת העליונה + 2 שיניים 45 ו-46 בלסת התחתונה
שנה לאחר מכן נאלצתי לעקור את השן 46,( שבה גם עברתי תהליך שיקום חניכיים).כיוון שנתגלה סדק בבסיס השן.
במהלך 4 שנים סבלתי אי נוחות תזוזות ונפילות הכתר בשן 25.אתמול הרופא הסיר הכתר ופסק שגם השן הזו סדוקה ויש לעקור אותה ולעשות שתל וכל מה שמשתמע מכך (בעלות של 13 אלף שח)
שאלתי:
מה משמעות ההבטחה שניתנת בעל פה מרופאי שיניים, לעבודות שהם מבצעים במטופלים שלהם?
ואיך זה מתבטא ספציפית בטיפולי שיקום הפה בהם המחירים מגעים לעשרות ואף מאות אלפי שקלים?
ספציפית במקרה שלי:
הרופא לא לוקח אחריות על אף אחד משני השיניים שלי כלומר 46 ו25 כפי שתיארתי לעייל.

ציטוט

אני לא יודע מה הבטיחו לך, ובכלל מה היה המצב השיניים בהתחלה ובהמשך, עד שהגיעו לעקירה. יכול להיות שהרופא עשה עבודה מעולה וניסה להציל בדרכים שונות שיניים במצב גרוע שלא רצית לעקור, ובסוף כבר לא נשארה ברירה. יכול להיות הפוך - שהרופא עשה עבודה גרועה. דוגמא שלישית, יכול להיות שהרופא עשה עבודה מעולה אבל אתה לא שומר ולא מקפיד ויש לך ריקבון חוזר. וכולי. זה שאתה משלם על כתר לא נותן לך אחריות לכל החיים על משהו. איזה רופא יכול לתת לך אחריות על טיפול רפואי לכל החיים? 

ציטוט

עבור ד"ר וולפין
לפי תשובתך ד"ר וולפין, זה כלל לא משנה אם הרופא או הפציאנט מחליט להציל השן (אגב ממתי הפציאנט הוא שמחליט?)
וגם לא משנה אם הפציאנט שומר או לא, על נקיון הפה (אני אישית אגב משתמשת בסילונית פעמיים ביום )
לדיברך אין רופאי השיניים יכולים ומכאן חייבים לתת איזושהי אחריות מקצועית לעבודה שהם ביצעו?
הבנתי נכון?
אודה על המשך תשובתך.

ציטוט

ממתי הפציינט מחליט?  בוודאי שהוא מחליט. בכל פרוצדורה רפואית הרופא נותן בדרך כלל 2 אופציות לפחות, צריך להסביר על היתרונות והחסרונות של כל אחת, סיכונים או סיבוכים אם יש, וכולי. המטופל ראשי ואף צריך להביע הסכמתו בכתב ובעל פה במיוחד אם הפעולה מסובכת. למשל מאבחנים שן במצב קשה - אופציה אחת היא עקירה והשתלה. אופציה אחרת היא לנסות להרכיב בכל זאת כתר. האם הרופא מחליט לבד? לא. האם המטופל יכול להכריח את הרופא לעשות פעולה אחרת שלא נראית לרופא? גם לא. לכן אחרי שמיעת ההסברים הוממלצות כאמור המטופל בוחר ומסכים להמשך טיפול. זוהי חובה רפואית ומשפטית דו צדדית, ונקראת "הסכמה מדעת". 

לגבי החלק השני ששאלת, גם כאן עניתי. אין איזשהו מושג בחוק שמגדיר אחריות למספר שנים במקרה א ב או ג. יש מושג שנקרא אחריות מקצועית, דהיינו חובת הרופא היא לבצע בצורה מקצועית ומיטבית תוכנית טיפול מקצועית ומיטבית. אם הרופא לא ביצע עבודה טובה לדעתך, מותר לך לקבל חוות דעת נוספת לגבי מצבך וכמובן לשקול תביעה, אך יהיה צריך להוכיח מה סיבת הכישלון (לדעתך). נושא מורכב מאוד שאי אפשר להסבירו בקצרה בפורום אינטרנטי.

התחברות