בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 02/01/2017, 7:31 pmשלום רב,
נשברו לי 2 שיניים אחוריות,
ביצעתי צילום פנורמי ונאמר לי שצריך לבצע עקירה.
אין לי כאבים בכלל. האם חובה לבצע עקירה ?
(הבנתי שלא ניתן לשקם את השן ולא לשים כתר)
האם יש סיכון בביצוע עקירה בהריון התחלתי ?
ושאלה אחרונה, האם כדאי לבצע השתלה של 2 שיניים אחוריות או אני יכולה לחיות יופי גם ללא השתלה?
תודה לעונים.
שלום רב,
נשברו לי 2 שיניים אחוריות,
ביצעתי צילום פנורמי ונאמר לי שצריך לבצע עקירה.
אין לי כאבים בכלל. האם חובה לבצע עקירה ?
(הבנתי שלא ניתן לשקם את השן ולא לשים כתר)
האם יש סיכון בביצוע עקירה בהריון התחלתי ?
ושאלה אחרונה, האם כדאי לבצע השתלה של 2 שיניים אחוריות או אני יכולה לחיות יופי גם ללא השתלה?
תודה לעונים.
ציטוט מ גיא וולפין ב 03/01/2017, 6:20 pmאם השיניים נשברו ברמה כזו שאי אפשר לבצע אפילו כתרים, מומלץ לבצע עקירה שלהן לפני שהמצב יחמיר ויגרם זיהום או דלקת שגם יפגע בלסת עצמה וגם עלול להיות מסוכן בהריון שלך. בדרך כלל המועד המומלץ לבצע זאת בהריון הינו טרימסטר 2.
הסבר על טיפולי שיניים בהריון אפשר לקרוא כאן
לגבי השאלה מדוע בכלל צריך לבצע אח"כ השתלות - בעיקר כדי למנוע נזק לשיניים שנשארו, לאחר עקירות השיניים שנותרו עלולות לעבור תזוזות ולשנות מיקום, לעיתים בצורה קשה ובלתי הפיכה, וחבל. כמו כן צריך שיהיה שיווי משקל בין צד ימין לצד שמאל בלעיסה, אחרת גם מפרקי הלסת ושרירי הלעיסה יסבלו בעתיד
הסבר על שתלים ברפואת שיניים אפשר לקרוא כאן
אם השיניים נשברו ברמה כזו שאי אפשר לבצע אפילו כתרים, מומלץ לבצע עקירה שלהן לפני שהמצב יחמיר ויגרם זיהום או דלקת שגם יפגע בלסת עצמה וגם עלול להיות מסוכן בהריון שלך. בדרך כלל המועד המומלץ לבצע זאת בהריון הינו טרימסטר 2.
הסבר על טיפולי שיניים בהריון אפשר לקרוא כאן
לגבי השאלה מדוע בכלל צריך לבצע אח"כ השתלות - בעיקר כדי למנוע נזק לשיניים שנשארו, לאחר עקירות השיניים שנותרו עלולות לעבור תזוזות ולשנות מיקום, לעיתים בצורה קשה ובלתי הפיכה, וחבל. כמו כן צריך שיהיה שיווי משקל בין צד ימין לצד שמאל בלעיסה, אחרת גם מפרקי הלסת ושרירי הלעיסה יסבלו בעתיד
הסבר על שתלים ברפואת שיניים אפשר לקרוא כאן
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו