בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 27/12/2016, 4:51 pmשלום,
בביקורי האחרון אצל רופא השיניים ולאחר שראה צילומים, הרופא ציין כי יש לי שן חלב והמליץ לבצע עקירה ושתל.
הדבר נראה לי מעט תמוה כיוון שעד היום אף רופא לא אמר לי זאת (בן 27, עברתי טיפול שורש וכתר).
רציתי לדעת האם אכן מומלץ?
מיותר לציין כי איני חש שום כאב או הבדל כלשהו בשן הקיימת, לכן איני שש לעקור שן ״בריאה״ ולהחליפה בשתל. מדובר בשן 75 שקיימת במקום 35 אם זה עוזר.
תודה רבה
שלום,
בביקורי האחרון אצל רופא השיניים ולאחר שראה צילומים, הרופא ציין כי יש לי שן חלב והמליץ לבצע עקירה ושתל.
הדבר נראה לי מעט תמוה כיוון שעד היום אף רופא לא אמר לי זאת (בן 27, עברתי טיפול שורש וכתר).
רציתי לדעת האם אכן מומלץ?
מיותר לציין כי איני חש שום כאב או הבדל כלשהו בשן הקיימת, לכן איני שש לעקור שן ״בריאה״ ולהחליפה בשתל. מדובר בשן 75 שקיימת במקום 35 אם זה עוזר.
תודה רבה
ציטוט מ גיא וולפין ב 29/12/2016, 8:24 amבאחוז קטן מהאוכלוסיהה אכן לא נוצרות חלק מהשיניים הקבועות ובמקומן נשארות שיני החלב. אם אין שום בעייה איתן, והשורש שלהן תקין ויציב בתוך הלסת, אפשר להשאירן ולמעקב. אם למשל השן מאוד רקובה או מאוד ניידת בפה - לטפל בהתאם
באחוז קטן מהאוכלוסיהה אכן לא נוצרות חלק מהשיניים הקבועות ובמקומן נשארות שיני החלב. אם אין שום בעייה איתן, והשורש שלהן תקין ויציב בתוך הלסת, אפשר להשאירן ולמעקב. אם למשל השן מאוד רקובה או מאוד ניידת בפה - לטפל בהתאם
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו