בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 26/12/2016, 10:15 amאני מטופלת אצל רופא שיניים מאוד מנוסה שנוהג לאבחן בעיות בשיניים (חורים בשיניים, צורך בטיפולי שורש וכדו') על סמך בדיקה קלינית בלבד (בדיקת ויזואלית, נקישות בשיניים לזיהוי רגישות וכדו'). אני לא מצולמת אצלו אף פעם לצורך איתור בעיות כלליות, וכששאלתי אז הסביר לי שאין צורך להקרין, שדלקות לא ניראות בצילום, שעששת מאובחנת ללא צילום ושאפשר להחליט על טיפול שורש גם ללא צילום.
לאחרונה אני סובלת מכאב בשן מסויימת, ולאחר בדיקה ללא צילום אמר לי להמתין עם החלטה על טיפול, שאין עששת ושאם הכאב יחריף אז אצטרך לבצע טיפול שורש.
לפני מספר שנים הייתי מטופלת אצל רופא שיניים אחר, שכל ביקורת שנתית אצלו היתה מתחילה בצילום, ואצל הרופא הנוכחי אין צילומים (רק בביקור הראשון הוא ביקש צילום פנורמי ומאז כלום).
האם אני יכולה להיות רגועה שאני לא מפספסת כלום באבחון ללא צילום?
תודה רבה
אני מטופלת אצל רופא שיניים מאוד מנוסה שנוהג לאבחן בעיות בשיניים (חורים בשיניים, צורך בטיפולי שורש וכדו') על סמך בדיקה קלינית בלבד (בדיקת ויזואלית, נקישות בשיניים לזיהוי רגישות וכדו'). אני לא מצולמת אצלו אף פעם לצורך איתור בעיות כלליות, וכששאלתי אז הסביר לי שאין צורך להקרין, שדלקות לא ניראות בצילום, שעששת מאובחנת ללא צילום ושאפשר להחליט על טיפול שורש גם ללא צילום.
לאחרונה אני סובלת מכאב בשן מסויימת, ולאחר בדיקה ללא צילום אמר לי להמתין עם החלטה על טיפול, שאין עששת ושאם הכאב יחריף אז אצטרך לבצע טיפול שורש.
לפני מספר שנים הייתי מטופלת אצל רופא שיניים אחר, שכל ביקורת שנתית אצלו היתה מתחילה בצילום, ואצל הרופא הנוכחי אין צילומים (רק בביקור הראשון הוא ביקש צילום פנורמי ומאז כלום).
האם אני יכולה להיות רגועה שאני לא מפספסת כלום באבחון ללא צילום?
תודה רבה
ציטוט מ גיא וולפין ב 29/12/2016, 8:17 amלדעתי ובמיוחד אם יש שן שכואבת יש לבצע צילום רנטגן בנוסף לבדיקה הקלינית
לדעתי ובמיוחד אם יש שן שכואבת יש לבצע צילום רנטגן בנוסף לבדיקה הקלינית
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו