בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 12/12/2016, 11:15 amאתמול עברתי טיפול שורש בשן טוחנת עליונה שמאלית.
במהלך הטיפול הוזרקה האנטיביוטיקה לתעלות כנדרש אך להבדיל מבדר"כ חשתי שריפה איומה בחניכיים שחלפה לאחר לכרבע שעה של התפתלויות על הכסא.
לאחר כ10 שעות התחילו לי נזילות לא רצוניות מהאף מהצד בו נעשה הטיפול. נזילות מיימיות בגוון חום שאני לא יכול לשלוט עליהן והן תמידיות.הרופא טוען שמדובר בתופעת לוואי מתועדת של טיפול שורש ושאין צורך ליטול בשלב זה אנטיביוטיקה אלא אם הדבר מלווה בכאבים.
האם התופעה הזו אכן "מתועדת" ואין לי ממה להיות מוטרד? - זו פעם ראשונה שזה קורה לי בטיפולי שורש. כמה ימים עד שהדבר חולף (בהנחה כמובן שמדובר בתופעה ידועה)
אתמול עברתי טיפול שורש בשן טוחנת עליונה שמאלית.
במהלך הטיפול הוזרקה האנטיביוטיקה לתעלות כנדרש אך להבדיל מבדר"כ חשתי שריפה איומה בחניכיים שחלפה לאחר לכרבע שעה של התפתלויות על הכסא.
לאחר כ10 שעות התחילו לי נזילות לא רצוניות מהאף מהצד בו נעשה הטיפול. נזילות מיימיות בגוון חום שאני לא יכול לשלוט עליהן והן תמידיות.
הרופא טוען שמדובר בתופעת לוואי מתועדת של טיפול שורש ושאין צורך ליטול בשלב זה אנטיביוטיקה אלא אם הדבר מלווה בכאבים.
האם התופעה הזו אכן "מתועדת" ואין לי ממה להיות מוטרד? - זו פעם ראשונה שזה קורה לי בטיפולי שורש. כמה ימים עד שהדבר חולף (בהנחה כמובן שמדובר בתופעה ידועה)
ציטוט מ גיא וולפין ב 14/12/2016, 9:56 amא. אני לא בטוח שמה שהוזרק הוא אנטיביוטיקה וייתכן שזהו חומר אחר. ב. זה תופעת לוואי ידועה ונדירה. ג. אנטייבוטיקה נותנים אם יש זיהום או דלקת, לפי אבחנת הרופא, ובמיוחד אם השן הייתה נמקית
א. אני לא בטוח שמה שהוזרק הוא אנטיביוטיקה וייתכן שזהו חומר אחר. ב. זה תופעת לוואי ידועה ונדירה. ג. אנטייבוטיקה נותנים אם יש זיהום או דלקת, לפי אבחנת הרופא, ובמיוחד אם השן הייתה נמקית
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו