בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 11/11/2016, 9:31 amשחקתי את אחת הסתימות שלי סתימה לבנה וחתיכה לא קטנה ממש הבעיה שגם מדי פעם כואב האם אפשר יהיה לתקן או יכול להיות אפילו טיפול שורש ? מפחיד אותי בגלל שיש כאבים חשבתי שכלום יומיים שלושה אחרי השחיקה אבל זה נמשך בקרוב יש לי במילא תורים למשהוא אחר ואשאל אבל מה זה נשמע?
שחקתי את אחת הסתימות שלי סתימה לבנה וחתיכה לא קטנה ממש הבעיה שגם מדי פעם כואב האם אפשר יהיה לתקן או יכול להיות אפילו טיפול שורש ? מפחיד אותי בגלל שיש כאבים חשבתי שכלום יומיים שלושה אחרי השחיקה אבל זה נמשך בקרוב יש לי במילא תורים למשהוא אחר ואשאל אבל מה זה נשמע?
ציטוט מ גיא וולפין ב 12/11/2016, 9:08 pmאם הנזק לא גדול, למשל אם רק חלק מהסתימה נשבר / נשחק ולא השן עצמה, סביר להניח שאפשר יהיה לתקן את הסתימה או לעשות חדשה. טיפול שורש וכתר מבצעים רק כשהנזק גדול, למשל שבר של חלק נכבד מהשן או ריקבון עמוק ומצב שהחיידקים כבר גרמו לדלקת בעצב השן. לדוגמא. אבחנה מדוייקת כמובן רק הרופא האישי שלך יכול לבצע
אם הנזק לא גדול, למשל אם רק חלק מהסתימה נשבר / נשחק ולא השן עצמה, סביר להניח שאפשר יהיה לתקן את הסתימה או לעשות חדשה. טיפול שורש וכתר מבצעים רק כשהנזק גדול, למשל שבר של חלק נכבד מהשן או ריקבון עמוק ומצב שהחיידקים כבר גרמו לדלקת בעצב השן. לדוגמא. אבחנה מדוייקת כמובן רק הרופא האישי שלך יכול לבצע
ציטוט מ אורח/ת ב 12/11/2016, 9:11 pmאבל זה שיש כאבים אפילו חזקים גם ללא גירוי יכול להצביע על בעיה יותר מסתימה כי אם זה היה רק החלפת סתימה לא אמור לכאוב?
אבל זה שיש כאבים אפילו חזקים גם ללא גירוי יכול להצביע על בעיה יותר מסתימה כי אם זה היה רק החלפת סתימה לא אמור לכאוב?
ציטוט מ גיא וולפין ב 13/11/2016, 8:56 pmבתיאוריה ככל שכואב יותר (למשל כאב ממושך וחזק, שמקרין ללסת או לשיניים אחרות) מעיד על נזק יותר ויותר גדול. אבל בפועל מדי יום אנחנו רואים אנשים שחור קטן מאוד כואב להם, ואנשים שחור ממש גדול והם אפילו לא מרגישים אותו. כך שאין אפשרות לדעת מה המצב אצלך ומה הטיפול שתצטרכי ללא בדיקת הרופא האישי
בתיאוריה ככל שכואב יותר (למשל כאב ממושך וחזק, שמקרין ללסת או לשיניים אחרות) מעיד על נזק יותר ויותר גדול. אבל בפועל מדי יום אנחנו רואים אנשים שחור קטן מאוד כואב להם, ואנשים שחור ממש גדול והם אפילו לא מרגישים אותו. כך שאין אפשרות לדעת מה המצב אצלך ומה הטיפול שתצטרכי ללא בדיקת הרופא האישי
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו