פורום
ניווט בפורום

רגישות וכאב עמום לאחר טיפול שורש וכתר

ציטוט

שלום
כרגע מודבק אצלי בדבק זמני כתר קבוע שנאלצתי לחדש בשיניים 46.45 באוויר.ו47 לאחר שהחלו כאבים בלעיסה בשן 47 שם לא היה טיפול שורש מתחת.
לאורך כל הטיפול היו לי כאבים ורגישות ויחס לא רציני מצד הרופא על כל תלונותי "הרבות" וחשבתי שעם הכתר הקבוע כמו שאמר הרופא זה יסתדר אבל הבעיה לא נפתרה. יש לי רגישות וכאב עמום שתופס בשן47 ככה פתאום ולחץ בשן 45 בלעיסה.
מומחה שהלכתי אליו קבע שטיפול השורש תקין וגם ה c.t תקין, אבל כתב שהכתר לא יושב טוב ויש לשפר התאמת שוליים של שיחזור כותרתי.
שאלותי 1. האם יתכן שזהו המקור לכאב ואם לא מה יכולה להיות הסיבה?
2. האם אני יכולה לדרוש את כספי בחזרה עבור הכתרים מהרופא שמתחמק מלתקן בטענה שאצלו בצילום הכל בסדר?

ציטוט

לאבחן במדוייק איני יכול. בהנחה שהמומחה לטיפולי שורש צודק וטיפולי השורש הינם תקינים, ייתכן ובאמת יש בעייה בהושבה של הכתר על החניכיים והשן המושחזת. לעיתם נגרמת דלקת חניכיים ו/או דחיסת מזון לחניכיים בגלל כתרים לא מדוייקים, אך זהו רק ניחוש. אם חזרת אל הרופא שטיפל בך ואין לו תשובות ואינו מוכן לטפל במצב ולעשות תיקון או שינוי, תאלץ לדעתי לגשת לרופא אחר לבדיקה יסודית וצילומים בכדי לאבחן את הבעייה. לגבי אחריות או החזר כספי - סוגייה מאוד מורכבת, וצריך קודם לבדוק לעומק מה הבעייה ומה צריך לעשות כדי לפתור אותה. לכן לפני ששוכרים עו"S ורצים לקבל חוות דעת ובית משפט וכולי - כדאי לגשת שוב לרופא שטיפל בך, ובצורה מנומסת אך חד משמעית ליידע אותו שמאוד לא נוח לך ואתה מבקש בדיקה חוזרת ותיקון או טיפול מחדש בהתאם לצורך.

התחברות