פורום
ניווט בפורום

כאבים בשן עם סתימה

ציטוט

יש לי כאבים בהתחלה קצת ומאתמול התחילו להחריף הלכתי לרופאה ולא רואה כלום וגם בצילום למרות הכאב שאני חשה והיום מרגישה כאב גם סופנטני וגם בלעיסה , אבל כדאי להיות בטוחה אמרה לי לספוג עוד קצת וקבעו לי תור למומחה לטיפולי שורש שאלתי איזה מיכשור : ראייה , כלים אחרים יש למומחה לטיפול שורש שיכול לראות , אם זה בעייה בעצם היו אמורים לראות בצילום או שיש לו צילום מסוג שונה?

ציטוט

אכן יש מקרים שקשה בהתחלה לאבחן אם צריך טיפול שורש  בגלל דלקת בעצב השן (מוך) או מצב דלקתי/זיהומי אחר, או שהבעייה היא אחרת, כמו דלקת חניכיים למשל, יסנוסיטי בלסת העליונה וכולי. יש מספר בדיקות שמבצעים, כמו ניקוש, גירוי קור/חום, רנטגן מסוגים שונים, בדיקת חיות השן ועוד. יש לחכות בסבלנות לבדיקה ולאבחנה, ואז יוכלו להסביר לך במדוייק מה המצב ומה הטיפול המתאים

ציטוט

נבעיה שזה מתעכב קצת יותר בגלל החגים. ומטריד אותי שהרבה פעמים זה כאבים באכילה , בצחצוח תמיד וגם לפעמים גם ספונטנים וברור מאיפה הכאב אבל איך לא רואים אם יתברר שיש דלקת וצריך טיפול שורש שלא רואים בצילום ? וראו שיש כאב במקום שנגעו והאם יש מצב שכתר / סתימה יושבת חזק על העצם וחייבים במצב כזה גם טיפול שורש אני אמתין אין ברירה כדי לדעת בוודאות ומה למומחה לטיפול שורש יש כלים אחרים לבדיקה?

ציטוט

יותר ממה שעניתי אין לי הסבר נוסף. אין לי אפשרות לאבחן או להציע טיפול דרך האינטרנט במדוייק לכל מצב של כל מטופל, אלא רק להסביר באופן כללי.

ציטוט

אבל יש מקרים באמת שלא רואים בצילום ולא משהוא חריג ואחרי בדיקת אצל מומחה לשורש עושה בדיקות נוספות ותיאור המצב מחליטים על טיפול שורש?

התחברות