פורום
ניווט בפורום

חשש מקרינה בצילום שיניים

ציטוט

שלום, אני מעוניינת לעקור שן בינה וכן את שתי השיניים הטוחנות בלסת ימנית תחתונה (האחת עם דלקת כרונית). נשלחתי לצילום פנורמי עדכני(ברשותי צילום ישן לפני מספר שנים).
שאלתי: מאחר ומדובר רק בלסת ימנית תחתונה, האם ניתן להסתפק בצילום מצומצם יותר? למשל, צילומי נשך בודדים או צילום סטטוס חלקי של השיניים בהן אני מעוניינת לטפל? והאם אלה יתנו תמונה מהימנה דיה כמו צילום פנורמי? האם יש דרך להימנע מקרינה זו? אודה מאד לתשובתך המלומדת.

ציטוט

התשובה היא שלא ניתן להסתפק בצילום ישן או מצומצם יותר והרופא צודק. בעקירות כירורגיות  אנו צריכים גם לראות את התמונה הכללית באיזור של עצם הלסת ושל העצב שעובר בסמוך לשיניים בכדי לתכנן את הניתוח וכן כדי להסביר למטופל את המצב  באופן אישי. צריך גם להערך לסיכונים או סיבוכים ולדעת להפנות למומחה לכירורגיה פה ולסת במצב שנחשב עם סיכון גבוה, ועליתים אף להפנות לצילום CT, שייתן לנו תמונה תלת מימדית באיזור. 

כדאי לקחת בחשבון שבעידן הסלולרי והWIFI אנו מוקפים קרינה כל הזמן. צילום רנטגני חד פעמי שמותווה על ידי הרופא רק בעת הצורך הינו הכרח רפואי אך אינו מהווה סיכון רפואי.

ציטוט

לד''ר וולפין הנכבד, תודה רבה על תשובתך.
ברשותך, שאלה נוספת:
האם צילום סטטוס חלקי של השיניים בלסת התחתונה יכול לספק את המידע הנדרש לעקירה?
תודה רבה ומועדים לשמחה.

התחברות