בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 23/09/2016, 2:27 pmשלום, אתמול הייתי בבדיקה כללית של השיניים ולאחר מכן אצל השיננית.
התבשר לי שיש לי נסיגת חניכיים והסבירו לי איך לטפל כדי למנוע את המשך הנזק אך לא ממש הבנתי.אמרו לי לצחצח בוקר ולילה לפני השינה ולהשתמש בחוט דנטלי.
כל כמה זמן אני צריכה להשתמש בחוט דנטלי? והאם זה בסדר לצחצח לפני ארוחת הבוקר בבוקר?
ראיתי סרטונים שמסבירים איך לצחצח וכך אני פועלת אבל אמרו באחד הסרטונים שיש לצחצח ללא משחת שיניים כדי לנקות היטב את השיניים ורק לאחר מכן להשתמש במעט משחת שיניים כדי לתת רענון. זה נכון?
יש לי קיבוע בשיניים, איך אני יכולה לנקות עם החוט שם, או שכדאי להשתמש בקיסם שיניים? מרגישה שהקיסם לא עוזר לנקות בין השיניים.עוד דבר, שלושת שיניי הבינה שלי בקעו החוצה בהצלחה ללא כאב או צורך לעקירה, יש לי שן בינה תחתונה בצד שמאל של הפה שהיא חצי בקעה וחצאה השני כבול על ידי החניכיים. נאמר לי שאני צריכה עקירה כי האוכל שמצטבר שם גורם לחורים שגורמים לכאבים ולנשירת השן אז עדיף למנוע את הכאב ולעקור כבר עכשיו.
עכשיו, בגלל ששן הבינה די תקועה והיא חצי כבולה, האם הרופאים יצטרכו לחתוך לי את החניכיים כדי להוציאה ולתפור לי או שהעקירה תהיה יותר קלילה? זו עקירה ראשונה שלי בחיי ואני מאוד חוששת מהכאב והטיפול. אשמח להסברים כדי לשמור על היגיינת הפה.תודה רבה!
שלום, אתמול הייתי בבדיקה כללית של השיניים ולאחר מכן אצל השיננית.
התבשר לי שיש לי נסיגת חניכיים והסבירו לי איך לטפל כדי למנוע את המשך הנזק אך לא ממש הבנתי.
אמרו לי לצחצח בוקר ולילה לפני השינה ולהשתמש בחוט דנטלי.
כל כמה זמן אני צריכה להשתמש בחוט דנטלי? והאם זה בסדר לצחצח לפני ארוחת הבוקר בבוקר?
ראיתי סרטונים שמסבירים איך לצחצח וכך אני פועלת אבל אמרו באחד הסרטונים שיש לצחצח ללא משחת שיניים כדי לנקות היטב את השיניים ורק לאחר מכן להשתמש במעט משחת שיניים כדי לתת רענון. זה נכון?
יש לי קיבוע בשיניים, איך אני יכולה לנקות עם החוט שם, או שכדאי להשתמש בקיסם שיניים? מרגישה שהקיסם לא עוזר לנקות בין השיניים.
עוד דבר, שלושת שיניי הבינה שלי בקעו החוצה בהצלחה ללא כאב או צורך לעקירה, יש לי שן בינה תחתונה בצד שמאל של הפה שהיא חצי בקעה וחצאה השני כבול על ידי החניכיים. נאמר לי שאני צריכה עקירה כי האוכל שמצטבר שם גורם לחורים שגורמים לכאבים ולנשירת השן אז עדיף למנוע את הכאב ולעקור כבר עכשיו.
עכשיו, בגלל ששן הבינה די תקועה והיא חצי כבולה, האם הרופאים יצטרכו לחתוך לי את החניכיים כדי להוציאה ולתפור לי או שהעקירה תהיה יותר קלילה? זו עקירה ראשונה שלי בחיי ואני מאוד חוששת מהכאב והטיפול. אשמח להסברים כדי לשמור על היגיינת הפה.
תודה רבה!
ציטוט מ גיא וולפין ב 23/09/2016, 11:14 pmלא תקין בעיניי שרק הינחו אותך בעל פה לבצע צחצוח פעמיים ביום וכולי. שיננית איכותית בהחלט צריכה לבצע הדרכה יסודית כולל הדגמות ולא רק להסתפק בהוראות בעל פה (ואני "רק" עשר שנים ברציפות הייתי אחראי על הלימודים הקליניים בקורס לשינניות בביה"ס לרפואת שיניים באוניברסיטת ת"א...) כך שלא קיבלת התייחסות מספיק מקצועית. אינני יכול ללמד אותך דרך האינטרנט איך לבצע זאת. או שתקראי את מה שכתבתי במאמר אחר, או שתיגשי לשיננית מקצועית יותר להסברים והדגמות.
מאמר על דלקות חניכיים
צחצוח שיניים: איך כדאי לצחצח שיניים ולשמור על בריאות טובה של הפה?
לגבי שן בינה - תלוי בעמדת השן ועד כמה היא "כלואה" בתלסת. הסבר על המצב יוכל לתת לך הרופא האישי שלך או הכירורג שיבצע הנ"ל, בהתאם למצב ולצילומי הרנטגן.
לא תקין בעיניי שרק הינחו אותך בעל פה לבצע צחצוח פעמיים ביום וכולי. שיננית איכותית בהחלט צריכה לבצע הדרכה יסודית כולל הדגמות ולא רק להסתפק בהוראות בעל פה (ואני "רק" עשר שנים ברציפות הייתי אחראי על הלימודים הקליניים בקורס לשינניות בביה"ס לרפואת שיניים באוניברסיטת ת"א...) כך שלא קיבלת התייחסות מספיק מקצועית. אינני יכול ללמד אותך דרך האינטרנט איך לבצע זאת. או שתקראי את מה שכתבתי במאמר אחר, או שתיגשי לשיננית מקצועית יותר להסברים והדגמות.
לגבי שן בינה - תלוי בעמדת השן ועד כמה היא "כלואה" בתלסת. הסבר על המצב יוכל לתת לך הרופא האישי שלך או הכירורג שיבצע הנ"ל, בהתאם למצב ולצילומי הרנטגן.
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו