בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 22/09/2016, 7:19 pmאני אמורה עוד חודש לעבור התקנת שתל בשן טוחנת והרמת סינוס שאלתי האם ההחלמה קשה יותר בהרבה מאשר שתל ללא הרמת סינוס, כמה זמן לוקח להחלים וכדאי לנוח עד שחוזרת לעבודה כי עשו לי פעם אמנם הלסת תחתונה ולקח לי לפחות יומיים והיה ללא הרמת סינוס האם שיש הרמה החלמה יותר קשה וגם תופעות שונות שיש הרמת סינוס שיכולים להיות ?ונתנו לי אלא אם כן נהוג להוסיף אנטיביוטיקה רק ל5 ימים יום הניתוח רק ממש לפני ההשתלה ו4 ימים נוספים האם לא נהוג לתת לשבוע בדרך כלל או שמוסיפים לך עוד מינון ליותר זמן ביום הניתוח האם זה לא מעט מדי והאם נותנים גם תרופות נוספות?
אני אמורה עוד חודש לעבור התקנת שתל בשן טוחנת והרמת סינוס שאלתי האם ההחלמה קשה יותר בהרבה מאשר שתל ללא הרמת סינוס, כמה זמן לוקח להחלים וכדאי לנוח עד שחוזרת לעבודה כי עשו לי פעם אמנם הלסת תחתונה ולקח לי לפחות יומיים והיה ללא הרמת סינוס האם שיש הרמה החלמה יותר קשה וגם תופעות שונות שיש הרמת סינוס שיכולים להיות ?ונתנו לי אלא אם כן נהוג להוסיף אנטיביוטיקה רק ל5 ימים יום הניתוח רק ממש לפני ההשתלה ו4 ימים נוספים האם לא נהוג לתת לשבוע בדרך כלל או שמוסיפים לך עוד מינון ליותר זמן ביום הניתוח האם זה לא מעט מדי והאם נותנים גם תרופות נוספות?
ציטוט מ גיא וולפין ב 23/09/2016, 11:26 amלגבי שתל והרמת סינוס - הפעולה קשה יותר מאשר ביצוע השתלה "רגילה" אך גם כאן תלוי אזיה ניתוח יעשו ובאיזו שיטה, יש מצבים שבהם חייבים פתיחה מלאה של הסינוס ויש מצבים שאפשר לבצע הרמת סינוס ללא פתיחה מלאה (מכונה גם הרמת סינוס סגורה), ויש גם שתלים מיוחדים לביצוע הנ"ל ו/או מיכשור מיוחד. בכל מקרה ביצוע הנ"ל בדרך כלל מחכים 6-7 חודשים עד להעמסה עם כתר. על כל הנ"ל ובמיוחד על הטיפול התרופתי שהרופא רוצה לבצע תתייעצי איתו ישירות.
לגבי שתל והרמת סינוס - הפעולה קשה יותר מאשר ביצוע השתלה "רגילה" אך גם כאן תלוי אזיה ניתוח יעשו ובאיזו שיטה, יש מצבים שבהם חייבים פתיחה מלאה של הסינוס ויש מצבים שאפשר לבצע הרמת סינוס ללא פתיחה מלאה (מכונה גם הרמת סינוס סגורה), ויש גם שתלים מיוחדים לביצוע הנ"ל ו/או מיכשור מיוחד. בכל מקרה ביצוע הנ"ל בדרך כלל מחכים 6-7 חודשים עד להעמסה עם כתר. על כל הנ"ל ובמיוחד על הטיפול התרופתי שהרופא רוצה לבצע תתייעצי איתו ישירות.
ציטוט מ אורח/ת ב 23/09/2016, 5:52 pmהכוונה להרמת סינוס סגורה יש לי חוסר מועט , כלומר מה הקושי יותר משתל ומה התופעות שנגרמות מהרמת סינוס למרות שהיא רק סגורה , נפיחות ודימומים וכל השאר הסיכויים ליותר הרבה וכאבים , ומה היית ממליץ לגבי ימי מנוחה ?
הכוונה להרמת סינוס סגורה יש לי חוסר מועט , כלומר מה הקושי יותר משתל ומה התופעות שנגרמות מהרמת סינוס למרות שהיא רק סגורה , נפיחות ודימומים וכל השאר הסיכויים ליותר הרבה וכאבים , ומה היית ממליץ לגבי ימי מנוחה ?
ציטוט מ גיא וולפין ב 23/09/2016, 11:08 pmכל התערבות כירורגית יש בה פוטנציאל לזיהום, דימום, נפיחות וכולי. כך ששתל יהיה יותר פשוט לביצוע מאשר שתל עם הרמת סינוס סגורה, וזה יהיה יותר פשוט לביצוע מאשר שתל עם הרמת סינוס פתוחה, וכמובן שעוד יותר מסובך יהיה מספר שתלים עם עקירות והרמת סינוס פתוחה והשתלת עצם. כמה ימים הייתי ממליץ על מנוחה? 3 ימים לפחות.
כל התערבות כירורגית יש בה פוטנציאל לזיהום, דימום, נפיחות וכולי. כך ששתל יהיה יותר פשוט לביצוע מאשר שתל עם הרמת סינוס סגורה, וזה יהיה יותר פשוט לביצוע מאשר שתל עם הרמת סינוס פתוחה, וכמובן שעוד יותר מסובך יהיה מספר שתלים עם עקירות והרמת סינוס פתוחה והשתלת עצם. כמה ימים הייתי ממליץ על מנוחה? 3 ימים לפחות.
ציטוט מ גיא וולפין ב 27/09/2016, 9:04 pm
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו