בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 19/09/2016, 10:18 amשלום,
לפני חודשיים עשיתי סתימה לבנה בשן אחרונה בלסת עליונה מצד שמאל (שו טוחנת)
היתה לי עם הזמן רגישות לקור וכאב והרופא החליף לי לפני שבוע לסתימת אמלגם.
ביום של הסתימה היו לי ממש כאבים ורגישות למים אפילו פושרים. זה היה ממש כאב חזק. הרגישות לא ממש השתפרה והייתי אתמול אצל הרופא שליטש את הסתימה. הליטוש עזר קצת לרגישות אבל אני מרגישה שעכשיו יש שם מעין בור. זאת אומרת שכנראה ליטש הרבה מהסתימה. האם זה בכלל תקין?האם זה לא מסוכן לשן? שהיא תישבר חלילה או שיתקע שם אוכל? מה הייתם ממליצים לי לעשות.
תודה
שלום,
לפני חודשיים עשיתי סתימה לבנה בשן אחרונה בלסת עליונה מצד שמאל (שו טוחנת)
היתה לי עם הזמן רגישות לקור וכאב והרופא החליף לי לפני שבוע לסתימת אמלגם.
ביום של הסתימה היו לי ממש כאבים ורגישות למים אפילו פושרים. זה היה ממש כאב חזק. הרגישות לא ממש השתפרה והייתי אתמול אצל הרופא שליטש את הסתימה. הליטוש עזר קצת לרגישות אבל אני מרגישה שעכשיו יש שם מעין בור. זאת אומרת שכנראה ליטש הרבה מהסתימה. האם זה בכלל תקין?האם זה לא מסוכן לשן? שהיא תישבר חלילה או שיתקע שם אוכל? מה הייתם ממליצים לי לעשות.
תודה
ציטוט מ גיא וולפין ב 19/09/2016, 7:28 pmייכתן ובאמת הרופא ליטש יותר מדי מהסתימה. לגבי סיכוי לשבר - איני יודע, אך ככל שהסתימה דקה יותר (ובמיוחד אם היא אמלגם, דהיינו מתכת) היא עלולה להישבר יותר בקלות. אך זהו ניחוש מושכל, ואת התשובה המדוייקת והטיפול בהתאם רק האופר האישי שלך יוכל לענות לך ולבצע.
ייכתן ובאמת הרופא ליטש יותר מדי מהסתימה. לגבי סיכוי לשבר - איני יודע, אך ככל שהסתימה דקה יותר (ובמיוחד אם היא אמלגם, דהיינו מתכת) היא עלולה להישבר יותר בקלות. אך זהו ניחוש מושכל, ואת התשובה המדוייקת והטיפול בהתאם רק האופר האישי שלך יוכל לענות לך ולבצע.
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו