בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 19/09/2016, 4:00 amשלום. יש לי מבנה עם בורג בשן קדמית. המבנה בן שנתיים וחצי. מעל למבנה כתר זרקוניה. כרגע אין איזו בעיה עם המבנה. שאלתי היא האם בעתיד ייתכן שתהייה השחרה מעל לכתר, בשל הבורג (דנטטוס). ובמה זה תלוי? במידה שכן, האם יש טיפול מונע? או לחלופין, אם תהייה השחרה מה יהיה הטיפול אז? . אני רואה לא מעט אנשים עם בעיה כזו ולכן חשוב לי לשאול שאלות אלו. תודה ושבוע טוב.
שלום. יש לי מבנה עם בורג בשן קדמית. המבנה בן שנתיים וחצי. מעל למבנה כתר זרקוניה. כרגע אין איזו בעיה עם המבנה. שאלתי היא האם בעתיד ייתכן שתהייה השחרה מעל לכתר, בשל הבורג (דנטטוס). ובמה זה תלוי? במידה שכן, האם יש טיפול מונע? או לחלופין, אם תהייה השחרה מה יהיה הטיפול אז? . אני רואה לא מעט אנשים עם בעיה כזו ולכן חשוב לי לשאול שאלות אלו. תודה ושבוע טוב.
ציטוט מ גיא וולפין ב 19/09/2016, 7:53 amאם ביצעו היטב את עבודת השיקום מחומרים איכותיים - אין סיבה לדאגה. סביב בורג המתכת סביר להניח שביצעו מילוי קומפוזיט, וכתר זירקוניה אינו מכיל מתכות. הפסים שחורים /כחולים שרואים אצל אנשים שונים סביב כתרים נובעים בעיקר מפירורי מתכת בחניכיים (למשל דנטטוס עם אמלגם, הסתימה האפורה המתכתית) ו/או מהחלדה של מתכת זולה בכתרים שמכילים מתכת ומעליהם חרסינה (אצלך בזירקוניה אין מתכת).
כמובן שתשובות מדוייקות תוכל לשמוע מהרופא האישי שלך
אם ביצעו היטב את עבודת השיקום מחומרים איכותיים - אין סיבה לדאגה. סביב בורג המתכת סביר להניח שביצעו מילוי קומפוזיט, וכתר זירקוניה אינו מכיל מתכות. הפסים שחורים /כחולים שרואים אצל אנשים שונים סביב כתרים נובעים בעיקר מפירורי מתכת בחניכיים (למשל דנטטוס עם אמלגם, הסתימה האפורה המתכתית) ו/או מהחלדה של מתכת זולה בכתרים שמכילים מתכת ומעליהם חרסינה (אצלך בזירקוניה אין מתכת).
כמובן שתשובות מדוייקות תוכל לשמוע מהרופא האישי שלך
ציטוט מ אורח/ת ב 19/09/2016, 11:32 amהאם אותו כנ"ל נכון גם לגבי כתר זרקוניה עם מבנה מתכת יצוק מתחתיו (להבדיל מבורג)?
(כלומר שאין סיבה לדאגה מבחינת פסים שחורים וכחולים במידה והשיקום נעשה נכון וכו'...?).
תודה
האם אותו כנ"ל נכון גם לגבי כתר זרקוניה עם מבנה מתכת יצוק מתחתיו (להבדיל מבורג)?
(כלומר שאין סיבה לדאגה מבחינת פסים שחורים וכחולים במידה והשיקום נעשה נכון וכו'...?).
תודה
ציטוט מ גיא וולפין ב 19/09/2016, 7:28 pmאותה התשובה
אותה התשובה
ציטוט מ גיא וולפין ב 19/09/2016, 7:25 pm
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו