בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 13/09/2016, 5:07 amשלום לרופא בפורום, אני בת 16 לפני יותר משבועיים התחלתי להרגיש כובד בשיניים במיוחד תוך כדי שינה... הרגשה מוזרה כזאת וזה בא לי כל לילה... ואתמול בלילה הרגשתי יותר מוזר עם השיניים וקמתי מוקדם בבוקר וגיליתי שהחניכיים והלחי שלי מבפנים נפוחים... אף אחד לא רואה את זה חוץ ממני... מבחוץ לא רואים את זה אני רואה את זה כי אני מסתכלת מבפנים... אין לי כאבים בכלל בשיניים ואני מצחצחת שיניים פעמיים ביום... מה לעשות ואיך להוריד את ההרגשה המוזרה? אם תוכל לכתוב לי מה שאתה חושב ולא להגיד לי שאני חייבת ללכת לרופא שיניים... אני לא כל כך אוהבת לבקר במרפאת שיניים אז בבקשה... תודה!
שלום לרופא בפורום, אני בת 16 לפני יותר משבועיים התחלתי להרגיש כובד בשיניים במיוחד תוך כדי שינה... הרגשה מוזרה כזאת וזה בא לי כל לילה... ואתמול בלילה הרגשתי יותר מוזר עם השיניים וקמתי מוקדם בבוקר וגיליתי שהחניכיים והלחי שלי מבפנים נפוחים... אף אחד לא רואה את זה חוץ ממני... מבחוץ לא רואים את זה אני רואה את זה כי אני מסתכלת מבפנים... אין לי כאבים בכלל בשיניים ואני מצחצחת שיניים פעמיים ביום... מה לעשות ואיך להוריד את ההרגשה המוזרה? אם תוכל לכתוב לי מה שאתה חושב ולא להגיד לי שאני חייבת ללכת לרופא שיניים... אני לא כל כך אוהבת לבקר במרפאת שיניים אז בבקשה... תודה!
ציטוט מ גיא וולפין ב 13/09/2016, 7:18 pmאני ממש מצטער, אבל אי אפשר לאבחן דרך האינטרנט בצורה מקצועית, ובכל זאת כדאי שתבקרי במרפאת השיניים - הרופא האישי שלך יוכל לבדוק ולאבחן. כדאי לדעת שגם אם לא כואב כלום, עדיין יש פעמים רבות שיש חורים בשיניים ו/או דלקות חניכיים - וכאשר בכל זאת מתחיל כאב, זהו סימן אזהרה של הגוף שמשהו חמור כבר קורה. כדאי גם להגיע פעמיים בשנה לפחות למרפאה לטיפול ולניקוי, להדרכה בהיגיינה ובדיקה כללית, כדי שלא יקרו בעתיד מקרי חירום .
אני ממש מצטער, אבל אי אפשר לאבחן דרך האינטרנט בצורה מקצועית, ובכל זאת כדאי שתבקרי במרפאת השיניים - הרופא האישי שלך יוכל לבדוק ולאבחן. כדאי לדעת שגם אם לא כואב כלום, עדיין יש פעמים רבות שיש חורים בשיניים ו/או דלקות חניכיים - וכאשר בכל זאת מתחיל כאב, זהו סימן אזהרה של הגוף שמשהו חמור כבר קורה. כדאי גם להגיע פעמיים בשנה לפחות למרפאה לטיפול ולניקוי, להדרכה בהיגיינה ובדיקה כללית, כדי שלא יקרו בעתיד מקרי חירום .
ציטוט מ אורח/ת ב 13/09/2016, 8:37 pmתודה לך אבל אני לא מבינה למהאתה לא יכול לכתוב מה לדעתך זה זה ממש ממש יקל עליי... אם אתה בכל זאת לא יכול אז אני רק רוצה לשאול שתי שאלות.. אני רוצה לדעת אם יכול להיות שההרגשה בשן זה בגלל ניתוח שעשעיתי לפני עשר שנים. לפני עשר שנים היה לי עששת גדולה ועקרו לי חמש שיניים בניתוח בהרשמה כללית. שאלה שנייה היא שבפורום אחר רשמו לי שזה נשמע דלקת חניכיים והוא גם המליץ ללכת לרופא שיניים אז נגיד וזה דלקת בחניכיים איזה טיפול עושים לזה? ואיך יכול להיות שזה בא לי רק בלילה וביום אין לי כלום.... ותודה לך על העצות של פחד מרופא שיניים.. אני לא מפחדת זה רק לא נעים לי הלכתי מלא פעמים וגם כשהרופא לא עשה שום דבר כואב זה לא נעים והריח עושה לי בחילה.. אני גם אוהבת לדעת מה יעשו לי לפני שאני מגיעה... תודה!
תודה לך אבל אני לא מבינה למהאתה לא יכול לכתוב מה לדעתך זה זה ממש ממש יקל עליי... אם אתה בכל זאת לא יכול אז אני רק רוצה לשאול שתי שאלות.. אני רוצה לדעת אם יכול להיות שההרגשה בשן זה בגלל ניתוח שעשעיתי לפני עשר שנים. לפני עשר שנים היה לי עששת גדולה ועקרו לי חמש שיניים בניתוח בהרשמה כללית. שאלה שנייה היא שבפורום אחר רשמו לי שזה נשמע דלקת חניכיים והוא גם המליץ ללכת לרופא שיניים אז נגיד וזה דלקת בחניכיים איזה טיפול עושים לזה? ואיך יכול להיות שזה בא לי רק בלילה וביום אין לי כלום.... ותודה לך על העצות של פחד מרופא שיניים.. אני לא מפחדת זה רק לא נעים לי הלכתי מלא פעמים וגם כשהרופא לא עשה שום דבר כואב זה לא נעים והריח עושה לי בחילה.. אני גם אוהבת לדעת מה יעשו לי לפני שאני מגיעה... תודה!
ציטוט מ גיא וולפין ב 14/09/2016, 7:10 pmאני לא כותב את דעתי כי איני יודע מספיק נתונים על המצב, ורופא מקצועי לא מבצע ניחושים באינטרנט בליד בדיקה ובלי צילומי רנטגן, ואני מציע לך גם לא לסמוך על מי שמאבחן דרך האינטרנט. ההמלצות הן כדי לקבל מושג כללי או הסבר לגבי אבחנה, אבל אינן מחליפות בדיקת רופא כמובן. לגבי ריח - יש בהחלט מרפאות שבהן אין את הריח המזעזע של מרפםאת שיניים "רגילה". ולגבי החששות, ככל שתקדימי למצוא רופא ומרפאה שיחסית נוח לך בהן ואת מגיעה לטיפולים באופן סדיר לפני שיש נזק, כך הטיפולים יהיו יותר קלים ורמת החשש / אי הנעימות יהיהו מינימליים
אני לא כותב את דעתי כי איני יודע מספיק נתונים על המצב, ורופא מקצועי לא מבצע ניחושים באינטרנט בליד בדיקה ובלי צילומי רנטגן, ואני מציע לך גם לא לסמוך על מי שמאבחן דרך האינטרנט. ההמלצות הן כדי לקבל מושג כללי או הסבר לגבי אבחנה, אבל אינן מחליפות בדיקת רופא כמובן. לגבי ריח - יש בהחלט מרפאות שבהן אין את הריח המזעזע של מרפםאת שיניים "רגילה". ולגבי החששות, ככל שתקדימי למצוא רופא ומרפאה שיחסית נוח לך בהן ואת מגיעה לטיפולים באופן סדיר לפני שיש נזק, כך הטיפולים יהיו יותר קלים ורמת החשש / אי הנעימות יהיהו מינימליים
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו