פורום
ניווט בפורום

הרמת סינוס

ציטוט

באילו מקרים אפשר להשתמש בהרמת סינוס סגורה , כלומר כמה עצם חסרה אפשר להשתמש בהרמת סגורה או אפילו כמה עצם צריך להיות כדי להשתמש והאם זה שעקרו את השן עקב סדק אבל תפסנו את זה מאוד מהר הכאבים תקפו לפני שראו בכלל רנטגנית ועל פי הסתכלות סימנים לככה ועקרו מהר הסיכוי לכך שפחות נספגה עצם ויהיה סיכוי אפילו שתל בלי הרמה , או הרמה סגורה , עשיתי כבר סיטי ואדע בקרוב אבל מה הסבירות במצב כזה?

ציטוט

הרמת סינוס סגורה מבצעים כאשר יש מסה מסויימת של חומר עצם עצמי שיכול לתמוך בשתל, בדרך כלל 4-6 מ"מ. הרמת סינוס פתוחה מבצעים כשעצם הלסת באיזור דקה בהרבה וחלשה מכדי לתמוך בשתל שמוחדר.

את האבחנה הסופית יבצע הרופא כאשר יראה את צילום הסיטי 

ציטוט

תודה על התשובה ושאלה האחרונה. האם הסיכוי זה שתופסים את השן והבעייה ועקרו מהר הסיכוי לכך שפרצדורה יותר קטנה הוא גבוה יותר למרות שזו שן טוחנת שנייה . והאם תמיד אחרי עקירה יש ספיגה גדולה או לא תמיד יכול להיות שלא הרבה בגלל מה שאמרתי , בינתיים עשיתי סיטי ובקרוב אדע אבל רציתי לדעת האם יש איזה אינדקציה לגבי גודל ספיגה לאחר העקירה או אין איזה כלל קבוע לגבי מתי תופסים את הבעיה או שאין בהכרח קשר והאם לגיל וזה שאף פעם לא היה לי סינוזיטיס גם יש קשר?

ציטוט

אין איזשהו כלל מתמטי, אבל יש כמה עקרונות רפואיים בגלובלי:

1. ככל שמגלים מהר יותר את הסדק (למשל) ועוקרים - כך הנזק לעצם הלסת קטן יותר (בתיאוריה) 

2. ככל שהעקירה עדינה יותר ומקצועית יותר כך הנזק לעצם מהפעולה עצמה קטן יותר (בתיאוריה) 

3. ככל שההיגיינה האוראלית טובה יותר בפה, ומקפידים על הוראות הרופא, ולא מתפתח זיהום באיזור וכולי - הנזק לעצם הלסת קטן יותר (בתיאוריה) 

 

4. ההחלמה גם קשורה למצב הבריאות הכללי של המטופל, לגיל ולרקע גנטי - ברור שמטופל שמעשן ו/או מטופל שחולה למשל בסוכרת לא מאוזנת יחלים פחות טוב, וכמובן שצעירים מחלימים בדרך כלל טוב ומהר יותר מקשישים (בתיאוריה) 

 

 

ושוב - כל הנ"ל הוא רק באופן כללי, ויש לבצע צילום סיטי ובדיקה מקצועית לפני ביצוע שתל בכדי להעריך במדוייק את מצב עצם הלסת ואת הקירבה למשל לסינוס בלסת העליונה או לעצב הגדול שעובר בתוך תעלה בלסת התחתונה

 

התחברות