בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 05/09/2016, 1:23 pmאני בשלב בין סתימת שורש לבין כתר זמני. טיפול שורש היה לפני חודש. כתר זמני עוד שבוע. בחודש האחרון התעלפתי פעמיים בגלל דופק מהיר וסחרחורות. עכשיו אני במעקב קרדיולוגי, עדיין בבדיקות, אין ממצאים עדיין, כנראה סוג של בעיית קצב. האם ליידע את רופא השיניים? יש סיבה להפסיק את הטיפול שיניים באמצע או שאין קשר בין השניים?
אני בשלב בין סתימת שורש לבין כתר זמני. טיפול שורש היה לפני חודש. כתר זמני עוד שבוע. בחודש האחרון התעלפתי פעמיים בגלל דופק מהיר וסחרחורות. עכשיו אני במעקב קרדיולוגי, עדיין בבדיקות, אין ממצאים עדיין, כנראה סוג של בעיית קצב. האם ליידע את רופא השיניים? יש סיבה להפסיק את הטיפול שיניים באמצע או שאין קשר בין השניים?
ציטוט מ גיא וולפין ב 06/09/2016, 8:57 amבוודאי שיש ליידע את רופא השיניים על כל שינוי במצב הרפואי, ובמיוחד במה שאת מתארת - למשל יש זריקות שמכילות אדרנלין, ואולי ההמלצה של הקרדיולוג תהיה לא לתת אדרנלין? למשל אם הרקע הוא לא בעיה בלב אלא בעייה הורמונלית או נפשית, אולי יש תרופות שאסור לך לקחת? למשל אם יש תרופות שתקבלי לטיפול במצבך הכללי, אולי הן משפיעות לרעה על חללה הפה (למשל יובש פה או חריקות שיניים)? אלו כמובן רק דוגמאות ואין להסיק מהן שזו הבעייה אצלך, אך להדגשה שוב - בכל שינוי במצב הבריאותי או טיפול תרופתי יש ליידע את רופא השיניים המטפל.
איחוליי לבריאות טובה
בוודאי שיש ליידע את רופא השיניים על כל שינוי במצב הרפואי, ובמיוחד במה שאת מתארת - למשל יש זריקות שמכילות אדרנלין, ואולי ההמלצה של הקרדיולוג תהיה לא לתת אדרנלין? למשל אם הרקע הוא לא בעיה בלב אלא בעייה הורמונלית או נפשית, אולי יש תרופות שאסור לך לקחת? למשל אם יש תרופות שתקבלי לטיפול במצבך הכללי, אולי הן משפיעות לרעה על חללה הפה (למשל יובש פה או חריקות שיניים)? אלו כמובן רק דוגמאות ואין להסיק מהן שזו הבעייה אצלך, אך להדגשה שוב - בכל שינוי במצב הבריאותי או טיפול תרופתי יש ליידע את רופא השיניים המטפל.
איחוליי לבריאות טובה
ציטוט מ גיא וולפין ב 07/09/2016, 8:46 amכאמור יכול להיות
כאמור יכול להיות
ציטוט מ אורח/ת ב 06/09/2016, 11:04 amתודה.
כרגע אני שותה כדורים שקוראים להם "פרולול 10", סה להורדת דופק והורדת לחץ דם. האם הם מזיקים לחלל הפה?
תודה.
כרגע אני שותה כדורים שקוראים להם "פרולול 10", סה להורדת דופק והורדת לחץ דם. האם הם מזיקים לחלל הפה?
ציטוט מ גיא וולפין ב 07/09/2016, 8:48 amבאופן כללי למיטב ידיעתי אין השפעה לרעה על מצב הפה מפרולול, אם כי בגלובלי ריבוי תרופות בהחלט עלול ליצור מצב של יובש פה והיעדר רוק, ואז קיימים סיבוכים של "פה יבש". בכל מקרה יש ליידע את הרופא המטפל בך ובמידת הצורך התייעצות מול הרופא בקופ"ח ואם צריך גם התייעצות עם רופא שיניים שהוא מומחה לרפואת הפה
באופן כללי למיטב ידיעתי אין השפעה לרעה על מצב הפה מפרולול, אם כי בגלובלי ריבוי תרופות בהחלט עלול ליצור מצב של יובש פה והיעדר רוק, ואז קיימים סיבוכים של "פה יבש". בכל מקרה יש ליידע את הרופא המטפל בך ובמידת הצורך התייעצות מול הרופא בקופ"ח ואם צריך גם התייעצות עם רופא שיניים שהוא מומחה לרפואת הפה
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו