בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 01/09/2016, 7:05 pmשלום רב!
אני בת 38. מעולם לא עברתי טיפול שורש. לפני כשבועיים נשברה לי שן בזמן שאכלתי בעקבות נגיסה חזקה בטעות בגרעין של תמר. השן שנשברה היא שן מספר 26 מצד שמאל שלישית מהסוף. השבר הוא בחלק החיצוני של השן. יש לציין שבשן הזו יש לי סתימה גדולה ישנה. מאז שהשן נשברה אין לי כאבים אך יש לי רגישות בשן כאשר שותה קר וכאשר אוכלת חם. ראה אותי רופא שהמליץ להוציא את הסתימה הישנה ולהחליפה לחדשה וכך להשלים עם הסתימה את החלק החסר בשן. כאשר הגעתי לטיפול היה רופא אחר שבדק אותי ואמר שלא לעשות סתימה חדשה אלא טיפול שורש בגלל הרגישות בשן. ואחכ מבנה וכתר.
חייבת לציין שאני מבולבלת.... הבנתי שטיפול שורש זה טיפול קשה יחסית לסתימה.... האם כאשר יש רגישות בשן לאחר שבר חייבים טיפול שורש?
תודה מראש על העזרה.
שלום רב!
אני בת 38. מעולם לא עברתי טיפול שורש. לפני כשבועיים נשברה לי שן בזמן שאכלתי בעקבות נגיסה חזקה בטעות בגרעין של תמר. השן שנשברה היא שן מספר 26 מצד שמאל שלישית מהסוף. השבר הוא בחלק החיצוני של השן. יש לציין שבשן הזו יש לי סתימה גדולה ישנה. מאז שהשן נשברה אין לי כאבים אך יש לי רגישות בשן כאשר שותה קר וכאשר אוכלת חם. ראה אותי רופא שהמליץ להוציא את הסתימה הישנה ולהחליפה לחדשה וכך להשלים עם הסתימה את החלק החסר בשן. כאשר הגעתי לטיפול היה רופא אחר שבדק אותי ואמר שלא לעשות סתימה חדשה אלא טיפול שורש בגלל הרגישות בשן. ואחכ מבנה וכתר.
חייבת לציין שאני מבולבלת.... הבנתי שטיפול שורש זה טיפול קשה יחסית לסתימה.... האם כאשר יש רגישות בשן לאחר שבר חייבים טיפול שורש?
תודה מראש על העזרה.
ציטוט מ גיא וולפין ב 01/09/2016, 7:36 pmאענה באופן כללי - תלוי ברמת הרגישות / כאב שיש בשן ובאופי הכאב, ובמיוחד אם יש חשיפה של העצב ואם יש סכנה לשבר נוסף בשן. אם יש חשיםה של העצב או כאב קשה או סכנה של שבר שיוביל לעקירת השן - הרי שכדאי לבצע טיפול שורש + מבנה + כתר. אם הרופא מעריך שכל הנ"ל ברמת סיכון נמוכה ואפשר לבצע שיחזור השן ע"י סתימה גדולה ולבצע מעקב לגבי הרגישות - החלטה שלו לפי כל הממצאים שבדק ואיבחן
אענה באופן כללי - תלוי ברמת הרגישות / כאב שיש בשן ובאופי הכאב, ובמיוחד אם יש חשיפה של העצב ואם יש סכנה לשבר נוסף בשן. אם יש חשיםה של העצב או כאב קשה או סכנה של שבר שיוביל לעקירת השן - הרי שכדאי לבצע טיפול שורש + מבנה + כתר. אם הרופא מעריך שכל הנ"ל ברמת סיכון נמוכה ואפשר לבצע שיחזור השן ע"י סתימה גדולה ולבצע מעקב לגבי הרגישות - החלטה שלו לפי כל הממצאים שבדק ואיבחן
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו