פורום
ניווט בפורום

עקירת שן קדמית בעקבות נסיגה

ציטוט

שלום, לפני כשנה בערך התחלתי טיפול ליישור שיניים, גשר, לא עברתי עקירות כלשהן לפני הרכבת הגשר. במשך כמרבית השנה הכל היה בסדר, עד לפני חודשיים שהחלה לי נסיגת חניכיים בשן מסויימת, שן קדמית תחתונה, שן שכמובן בולטת למראית עין מכיוון שהיא בחזית הפה, השן החלה לעשות לי כאבים מכיוון שהשורש שלה נחשף. הלכתי לאורטודנטית והיא הסתכלה ובדקה את מה שקורה ואמרה שזה נגרם כתוצאה מצפיפות השיניים, לא היה מקום לשן אז היא פשוט יצאה החוצה ונגרמה נסיגה. הפיתרון שלה שקצת מפחיד אותי הוא לעקור את השן, בכדי שיהיה מקום ולא תהיה צפיפות בשיניים. מדובר בשן קדמית, שן שרואים אותה בדיבור, בחיוך, בכל חשיפה קטנה של השיניים. השאלה שלי היא- האם החור, הרווח, שיווצר בעקבות העקירה של השן אכן יסגר? למרות שזה נראה לי לא כלכך מובן שזה באמת יכול להסגר? כי חסרה שן. תחסר שם שן. זה אכן יצטמצם ע"י הלחץ שיופעל על הגשר, ויסגור את המרווח היחסית גדול שיהיה שם? והאם זה בסדר לעקור שן קידמית? אשמח לתשובות, תודה רבה.

ציטוט

מצטער, לא אוכל לאבחן מצב כזה דרך האינטרנט, מן הסתם. בהנחה שאין ברירה ויש לעקור את השן ולבצע יישור שיניים, והרופאה היא מומחית ליישור שיניים, סביר להניח שתוכנית הטיפול שלה תהיה גם לסגור את הרווחים בתהליך האורתודנטי. אבל בכל מקרה התשובות לגבי המקרה צריכות להיות ממנה ולא ממני

התחברות