פורום
ניווט בפורום

טיפול אנטיביוטי לפני טיפולי שיניים

ציטוט

שלום רב!
אני בת 16 ואני מתחילה טיפולי שיניים בהוראת רופא השיניים נאמר לי ללכת לרופאה ולהוציא אישור שאני יכולה להתחיל טיפולים . רופאת המשפחה שוחחה איתי ואמרה לי שבגלל שמאבחנים אצלי מחלת לב בשם תסמונת מרפן ושיש לי את כל התסמינים הקליינים אני צריכה לקחת תרופה לפני כל טיפול . היא אמרה לי שאני צריכה לקחת 4 כדורים של מוקסיפן בבת אחת שעה לפני כל טיפול . שהגעתי לבית הראיתי את הכדורים לאימי ואחי והם אמרו לי שזה לא הגיוני שאני אקח ביום אחד מינון של 2000 גר' . השאלה שלי היא האם זה הגיוני להביא כמות כזו של תרופה? והאם אני צריכה לקחת אותה לפני כל טיפול שיניים שיש לי מכיוון שקראתי שצריך לקחת את זה גם לפני סתימה ואני חשבתי שרק לפני טיפול בעל פרוצדורה ארוכה יותר כמו טיפול שורש , עקירה.
אשמח אם תוכל לענות לי בהקדם האפשרי!!

ציטוט

טוב שיש רופאי שיניים ורופאי משפחה מוצלחים וחכמים! כל הכבוד לצוות שמטפל בך! ישנן מחלות מסויימות ומומי לב מסויימים אשר מעלים את הסיכון לזיהום של שריר הלב  (אנדוקרדיטיס) בחיידקים מזהמים למשל בעקבות טיפול שיניים שכרוך בדימום. ההחלטה להמליץ על טיפול כזה היא בשילוב של הערכה של מצב הלב ומסתמיו וכן של הפעולה הרפואית שתבוצע. במידה ויש סיכון לאנדוקרדיטיס ממליצים על מתן 4 כדורים של פניצילן (למשל מוקסיפן) 500 מ"ג כל אחד שעה לפני הטיפול. אם יש אלרגיה לפניצילן יש להתאים אנטיבוטיקה מסוג אחר במינון אחר.  בכל מקרה יש לשאול לפני כל טיפול שיניים אם הנ"ל מצריך את האנטביוטיקה (למשל ניקוי שיניים כן, סתימות בדר"כ לא, כירורגיה כן וכולי).

תוכלי לקרוא עוד על כך כאן

התחברות