פורום
ניווט בפורום

שחיקה ושן / איזור מציק

ציטוט

יש לי שן למטה מציקה וכואבת והרגשה שומה חשבנו שזה אבנית ועברתי ניקוי וזה עדיין מרגיש אותו דבר. שאלתי היא יכול להיות בגלל השחיקה בשיניים שאני עושה יכול להיות שמזה עשיתי משהוא לשן ומשם הרגשה כזאת ואם כן לפני הסד אפשר לעשות תיקון קטן לשן שאז ארגיש טוב יותר וזה ייפתר ההרגשה. אדגיש שוב שזה לא כואב רק מרגישה אי נוחות לעומת השיניים הרגילים.

ציטוט

ואם זה באמת יהיה קשור לשחיקה ניתן לעשות משהוא במקרה כזה כדי להקל והאם כדאי יהיה עכשיו או שקרב קרוב למועד שישימו סד?

ציטוט

בהקדם האפשרי, ולפני הכנת הסד 

ציטוט

אבל עד הסד אני צריכה לחכות זמן , כי עושים לי בקרוב שתל ורק אז יעשו את הסד . השאלה לעשות כמה שקרוב יותר להתקנת הסד או לפני שזה יהיה הרבה חודשים ואז יש סיכוי ששוב אעשה נזק אז מתי הכי כדאי?

ציטוט

גם לאחר ההשתלה יש להמתין זמן להחלמה עד לביצוע הכתר (3 חודשים בלסת התחתונה, 6 בלסת העליונה, לפחות) - לכן תלוי במיקום השתל והלסת המטופלת, ובהתאם למצב הרופא יחליט אם כבר עכשיו לבצע סד ואולי אח"כ להחליפו, או להמתין 

ציטוט

בהחלט ייתכן שיש רגישות אם יש הרגל של שחיקת שיניים, וחלק מהדנטין נחשף. אך בוודאי שאיני יכול לקבוע שזו הבעייה, למשל אולי יש חור (עששת) בשן, למשל אולי יש בה סתימה וחלק ממנה נשבר, וכולי. יש לעדכן את הרופא האישי שיבדוק ויטפל בהתאם 

התחברות