בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 19/08/2016, 10:16 amיש לי שן למטה מציקה וכואבת והרגשה שומה חשבנו שזה אבנית ועברתי ניקוי וזה עדיין מרגיש אותו דבר. שאלתי היא יכול להיות בגלל השחיקה בשיניים שאני עושה יכול להיות שמזה עשיתי משהוא לשן ומשם הרגשה כזאת ואם כן לפני הסד אפשר לעשות תיקון קטן לשן שאז ארגיש טוב יותר וזה ייפתר ההרגשה. אדגיש שוב שזה לא כואב רק מרגישה אי נוחות לעומת השיניים הרגילים.
יש לי שן למטה מציקה וכואבת והרגשה שומה חשבנו שזה אבנית ועברתי ניקוי וזה עדיין מרגיש אותו דבר. שאלתי היא יכול להיות בגלל השחיקה בשיניים שאני עושה יכול להיות שמזה עשיתי משהוא לשן ומשם הרגשה כזאת ואם כן לפני הסד אפשר לעשות תיקון קטן לשן שאז ארגיש טוב יותר וזה ייפתר ההרגשה. אדגיש שוב שזה לא כואב רק מרגישה אי נוחות לעומת השיניים הרגילים.
ציטוט מ אורח/ת ב 21/08/2016, 4:57 amואם זה באמת יהיה קשור לשחיקה ניתן לעשות משהוא במקרה כזה כדי להקל והאם כדאי יהיה עכשיו או שקרב קרוב למועד שישימו סד?
ואם זה באמת יהיה קשור לשחיקה ניתן לעשות משהוא במקרה כזה כדי להקל והאם כדאי יהיה עכשיו או שקרב קרוב למועד שישימו סד?
ציטוט מ גיא וולפין ב 21/08/2016, 6:21 amבהקדם האפשרי, ולפני הכנת הסד
בהקדם האפשרי, ולפני הכנת הסד
ציטוט מ אורח/ת ב 21/08/2016, 8:51 amאבל עד הסד אני צריכה לחכות זמן , כי עושים לי בקרוב שתל ורק אז יעשו את הסד . השאלה לעשות כמה שקרוב יותר להתקנת הסד או לפני שזה יהיה הרבה חודשים ואז יש סיכוי ששוב אעשה נזק אז מתי הכי כדאי?
אבל עד הסד אני צריכה לחכות זמן , כי עושים לי בקרוב שתל ורק אז יעשו את הסד . השאלה לעשות כמה שקרוב יותר להתקנת הסד או לפני שזה יהיה הרבה חודשים ואז יש סיכוי ששוב אעשה נזק אז מתי הכי כדאי?
ציטוט מ גיא וולפין ב 24/08/2016, 5:58 pmגם לאחר ההשתלה יש להמתין זמן להחלמה עד לביצוע הכתר (3 חודשים בלסת התחתונה, 6 בלסת העליונה, לפחות) - לכן תלוי במיקום השתל והלסת המטופלת, ובהתאם למצב הרופא יחליט אם כבר עכשיו לבצע סד ואולי אח"כ להחליפו, או להמתין
גם לאחר ההשתלה יש להמתין זמן להחלמה עד לביצוע הכתר (3 חודשים בלסת התחתונה, 6 בלסת העליונה, לפחות) - לכן תלוי במיקום השתל והלסת המטופלת, ובהתאם למצב הרופא יחליט אם כבר עכשיו לבצע סד ואולי אח"כ להחליפו, או להמתין
ציטוט מ גיא וולפין ב 20/08/2016, 10:48 pmבהחלט ייתכן שיש רגישות אם יש הרגל של שחיקת שיניים, וחלק מהדנטין נחשף. אך בוודאי שאיני יכול לקבוע שזו הבעייה, למשל אולי יש חור (עששת) בשן, למשל אולי יש בה סתימה וחלק ממנה נשבר, וכולי. יש לעדכן את הרופא האישי שיבדוק ויטפל בהתאם
בהחלט ייתכן שיש רגישות אם יש הרגל של שחיקת שיניים, וחלק מהדנטין נחשף. אך בוודאי שאיני יכול לקבוע שזו הבעייה, למשל אולי יש חור (עששת) בשן, למשל אולי יש בה סתימה וחלק ממנה נשבר, וכולי. יש לעדכן את הרופא האישי שיבדוק ויטפל בהתאם
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו