פורום
ניווט בפורום

בחירת סתימה ורופא מתאים

ציטוט

שלום רב,

1)באתר מכבידנט נתקלתי בחיפוש רופאים לפי תחום מומחיות והופיע קטגוריה "סתימות". האם פעם הבאה שאני צריך לעשות סתימות לבקש רופא שיניים המומחה לסתימות ולא אצל רופא שיניים כללי? (במקרה שלי נראה לי שהיא בתחום שיקום הפה).
2)מה דעתך לגבי העובדה שרוב מדינות אירופה וארה"ב הוציאו מהחוק את סתימת האמליגם? האם כדאי להחליפן ללבנות אם כבר עשיתי? אני חושש מהסכנה והקשר בינה לבין מחלות/מערכת העצבים. קראתי על כך גם באתר של ד"ר XXXXXX. יש לי חדש לתסמונת הפוגעת ברקמות חיבור (מרפן) ובנוסף מאז עקירת שן בינה תחתונה (אצל כירורג פה ולסת נחשב) נהיה תפוס,נוקשה וקצת רדום אזור אחד של הפנים. (עברו שנתיים) והרופא אומר שההליך היה תקין, אך אני חושש שנפגע העצב. יש בדיקה לערוך כדאי לאמת?

ציטוט

1. אין כזה דבר "רופא שיניים מומחה לסתימות", ואם נתקלת בפרסום כזה הרי שהוא מטעה את הציבור ואינו עומד בהגדרת החוק - ואפשר אף לפנות בתלונה לאגף לבריאות השן במשרד הבריאות

2. אמלגם שכבר נמצא בשיניים והינו במצב תקין (השתימה לא שבורה למשל) - אין הוכחה לבעייה רפואית איתו. לגבי ביצוע אמלגם כטיפול חדש - אכן מדינות רבות בעולם כבר אוסרות על כך, ובישראל עדיין אפשרי. חלק מהרופאים הפסיק לבצע אמלגם ועבר רק לבצע סתימות קומפוזיט ("לבנות") וחלק עדיין ממשיך לבצע אמלגם.

3. לגבי עקירה ופגיעה אפשרית בעצבוב - בהחלט לבדוק לעומק, ראשית מול הרופא הכירורג שביצע הנ"ל.