פורום
ניווט בפורום

שאלה

ציטוט

הלכתי לרופא שיניים אחרי עשר שנים שלא הלכתי, יש לי כאבים חזקים כבר הרבה זמן (בטפשותי בגלל שפחדתי פשוט התעלמתי), הוא עשה לי תוכנית טיפול במחיר של כמעט 25 אלף שקל... הוא לא יקרן ובאמת יש לי הרבה בעיות אבל אני באמת לא יודעת איך אני ישיג את הכסף הזה והמצב שלי ילך ויחמיר ויכאב ויתייקר אם לא אטפל עכשיו, אם אפשר עצה, בת 24 מהצפון.

ציטוט

ראשית באמת חבל שהגעת למצב של הרבה בעיות וכאבים, תמיד בעיה קטנה שזול לטפל בה תלך ותחמיר ותתייקר - כמו ברכב, למשל. שנית, מן הסתם המצב ילך ויחמיר עוד יותר ללא טיפול. עצותיי - לקחת הלוואה מסויימת מהבנק, מההורים, לבדוק אם יש הסדר כזה גם במקום העבודה - ובמקביל להראות רצינות מול הרופא ולבקש הנחה מסויימת והסדר תשלומים נוח.

אפשר גם להיעזר במקרים מסויימים בעצות שרשמתי במאמר הבא, כמו לטפל במרפאות הסטודנטים באוניברסיטאות ת"א וירושלים

ציטוט

אתמול הייתי בטיפול ראשון, היה לי ניקוי אבן פעם ראשונה בחיים שלי, כאב לי מאוד, ירדו לי דמעות, היה ארוך, לא מאמינה שסיימתי את הטיפול הזה, אבל סיימתי בסוף, העניין הוא שזה הטיפול הקל.. כי יש לי גם טיפולי שורש ועקירה 🙁 כתבת שאני צריכה להראות רצינות לרופא, ולקחתי את זה לתשומת ליבי, אבל יש מצב גדול שאני לא משדרת רצינות בגלל שאני מפחדת ובגלל שהטיפולים כואבים לי, הרופא אחלה- מאוד אנושי, אבל אני רוצה שיחשוב כמו שאמרת, שאני רצינית, ואני מרגישה שאני לא מצליחה לשדר את זה על הכסא של הרופא, קראתי את כל העצות שמסתובבות באנטרנט על "חרדה דנטלית", כולל באתר הזה, עם כל הרצון ממש קשה ליישם. טיפול הבא יעשו לי הרדמה עם זריקה, אני יודעת שאני לא יצליח לעבור את זה, פשוט יודעת. אני יודעת שאני לא נדירה בפחד הזה אז האם בזכות זה שזה נפוץ הרופא יידע שאני באמת רוצה ואני רצינית? אתם נתקלים בזה הרבה או שכל מי שמפחד נשאר בבית ולא בא לטפל בכלל ואני ועוד כמה יחידים הם עוף מוזר? שאלה שניה בבקשה, האם לא כדאי לי לחכות שנה, בינתיים לשתות אנטיביוטיקה כדי שלא יהיו כאבים, בזמן הזה לחסוך כסף, ולעשות את כל הטיפולים בהרדמה כללית בפעם אחת? הרופא שלי אומר שהוא ממש נגד וחבל שהכניסו את זה לתודעה. אבל אני לא מבינה למה, הרי זה רק יכול להקל עליי, מה הסיכוי היום לא להתעורר אחרי הרדמה כללית? שאלה אחרונה- ראיתי סרטון ביוטיוב עליך (שם כמו שלך, מניחה שזה אתה), מטפל במישהי שפחדה בשם שושי, זה פרסומת או מקרה אמיתי?

ציטוט

כל הכבוד על התחלת הטיפולים! אני שמח שמצאת רופא סבלני ועדין - וזהו הדבר החשוב מכל. תקפידי לשתף אותו בהרגשות שלך והוא יתנהג בהתאם, גם אם יש טיפול שמתארך ומחלקים לשלבים זה עדיף בהרבה מאשר לבלוע עוד ועוד משככי כאבים ואנטיביוטיקות ולחסוך כסף בינתיים מכמה סיבות - החיידקים בסוף יפתחו עמידות ולא יגיבו יותר לכדורים, המצב בפה ילך ויחמיר והריקבון או דלקות החניכיים יגרמו לעוד ועוד נזקים, וכן - גם אני לא שולח מטופלים להרדמה כללית ולא אוהב את השיטה הזו, כפי שהורפא שלך ציין.

ולגבי שושי - זה מקרה אמיתי לגמרי וכתבה ששודרה בערוץ 2 ומדי פעם משודרת שוב ושוב - היא מקרה מיוחד שהסכימה לחשוף עצמה כולל שמה האמיתי ופרצופה, כדי לתת דוגמא ואומץ לאנשים כמוך שעדיין בחרדה. היא מטופלת שלי עוד מהימים שהייתי סטודנט צעיר באוניברסיטת ת"א, והולכת איתי כבר 20 שנים כמעט. שנינו מאוד מאוד גאים בהצלחה בה, גם מבחינת טיפולי השיניים אך במיוחד בנושא של התמודדות עם חרדה דנטלית. על סמך הניסיון איתה ומקרים כאלו רשמתי את כל העצות שיש לי בנושא הזה 🙂

ציטוט

תודה רבה.
אני נפעמת משושי, באמת כל הכבוד לה...
לא יודעת אם אנשים "רגילים" יבינו!
בקרוב (רחוק) אצלי כמו שאומרים 🙂
ערב טוב!

התחברות