בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 31/07/2016, 7:43 pmשלום רב רציתי לשאול לגבי בחירת סתימה לבנה או אמלגם
יש לי סתימה בשן אחורית שבה אני לרוב לועסת הסתימה הראשונה הייתה אמלגם ואחרי 8 שנים היה לי סדק והחליפו לי שוב לסתימת אמלגם שעכשיו אחרי בערך 5 שנים חצי ממנה נישבר ושוב אני צריכה להחליף, השאלה האם להחליף לסתימה לבנה האם היא מספיק חזקה לשן אחורית ולא תיגרום לי לרגישות. והאם בסתימת אמלגם צריך להוריד עוד מחומר השן כדי שהסתימה תתפס לשן? והאם הכספית מסוכנת? אני לא יודעת מה להחליט כי פעם שעברה הרופא אמר לי להחליט איזה סתימה אני רוצה מה לעשות??
שלום רב רציתי לשאול לגבי בחירת סתימה לבנה או אמלגם
יש לי סתימה בשן אחורית שבה אני לרוב לועסת הסתימה הראשונה הייתה אמלגם ואחרי 8 שנים היה לי סדק והחליפו לי שוב לסתימת אמלגם שעכשיו אחרי בערך 5 שנים חצי ממנה נישבר ושוב אני צריכה להחליף, השאלה האם להחליף לסתימה לבנה האם היא מספיק חזקה לשן אחורית ולא תיגרום לי לרגישות. והאם בסתימת אמלגם צריך להוריד עוד מחומר השן כדי שהסתימה תתפס לשן? והאם הכספית מסוכנת? אני לא יודעת מה להחליט כי פעם שעברה הרופא אמר לי להחליט איזה סתימה אני רוצה מה לעשות??
ציטוט מ גיא וולפין ב 31/07/2016, 9:11 pmלכל רופא יש את ההעדפות שלו. אמלגם היא ממתכת ויש ויכוח לגבי בטיחות השימוש בה, אם כי אין הכרעה מוחלטת עדיין והיא כמובן מותרת בשימוש. חסרונה הוא שאינה נדבקת לשן ולכן מצריכה קידוח עמוק יותר ברוב המקרים. קומפוזיט נדבקת לדנטין ולאמאייל, ולכן מצריכה פחות קידוח. מצד שני קומפוזיט מצריכה דיוק וטכניקה מיוחדים והאמלגם די פשוט לביצוע.
לכל רופא יש את ההעדפות שלו. אמלגם היא ממתכת ויש ויכוח לגבי בטיחות השימוש בה, אם כי אין הכרעה מוחלטת עדיין והיא כמובן מותרת בשימוש. חסרונה הוא שאינה נדבקת לשן ולכן מצריכה קידוח עמוק יותר ברוב המקרים. קומפוזיט נדבקת לדנטין ולאמאייל, ולכן מצריכה פחות קידוח. מצד שני קומפוזיט מצריכה דיוק וטכניקה מיוחדים והאמלגם די פשוט לביצוע.
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו