בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 26/07/2016, 7:07 amלאחרונה חזרתי מחו"ל (תו"כ כך הסתבר כי לא שולם לי הביטוח המשלים ואין לי "תקופת אכשרה"), ולצערי במצב כלכלי קשה.
בשבוע שעבר היו לי כאבים בשן, קפצתי לקופ"ח, ואחרי צילום הסתבר כי יש צורך בטיפול שורש טוחנת + כתר, ל 2 שיניים (טוחנות שמאל למעלה בסוף (27-28?) ).
שאלותי הן:
1. מה זה בעצם סתימה זמנית/טיפול חירום ? האם סתימה זמנית באמת "פותר" / מעלים *כאב* עד לטיפול שורש או שזה סתם משהו להרגעה ?
2. אם צריך טיפול שורש, אז מה עושים בסתימה זמנית ואם הבעיה היא טיפול שורש אז מה ההבדל/מה בעצם עושים ?
2. 2. האם לעשות סתימה זמנית יכול להחריף המצב/להרע המצב מאשר לא לעשות כלום ? (ועדיף "לסחוב" עד שורש ?)
3 כמה זמן יכול "לסחוב" עם סתימה זמנית (ת.אכשרה) ?
תודה !
לאחרונה חזרתי מחו"ל (תו"כ כך הסתבר כי לא שולם לי הביטוח המשלים ואין לי "תקופת אכשרה"), ולצערי במצב כלכלי קשה.
בשבוע שעבר היו לי כאבים בשן, קפצתי לקופ"ח, ואחרי צילום הסתבר כי יש צורך בטיפול שורש טוחנת + כתר, ל 2 שיניים (טוחנות שמאל למעלה בסוף (27-28?) ).
שאלותי הן:
1. מה זה בעצם סתימה זמנית/טיפול חירום ? האם סתימה זמנית באמת "פותר" / מעלים *כאב* עד לטיפול שורש או שזה סתם משהו להרגעה ?
2. אם צריך טיפול שורש, אז מה עושים בסתימה זמנית ואם הבעיה היא טיפול שורש אז מה ההבדל/מה בעצם עושים ?
2. 2. האם לעשות סתימה זמנית יכול להחריף המצב/להרע המצב מאשר לא לעשות כלום ? (ועדיף "לסחוב" עד שורש ?)
3 כמה זמן יכול "לסחוב" עם סתימה זמנית (ת.אכשרה) ?
תודה !
ציטוט מ גיא וולפין ב 26/07/2016, 6:46 pmבלי צילומים ובלי בדיקה לא אוכל לנחש מה הצפי וכמה חמור המצב.
בכל אופן - אם יש דלקת בעצב לא לחכות ולבצע טיפול שורש.סתימה זמנית יכולה רק למנוע חדירת אוכל לשן ולחור שבה, אך לא למנוע את התפתחות הריקבון לעומק לכיון העצב, כך שהמצב ימשיך להחמיר.
טיפול עזרה ראשונה שנקרא אקסטירפציה - תוכל לקרוא עליו בקישור כאן
בלי צילומים ובלי בדיקה לא אוכל לנחש מה הצפי וכמה חמור המצב.
בכל אופן - אם יש דלקת בעצב לא לחכות ולבצע טיפול שורש.סתימה זמנית יכולה רק למנוע חדירת אוכל לשן ולחור שבה, אך לא למנוע את התפתחות הריקבון לעומק לכיון העצב, כך שהמצב ימשיך להחמיר.
טיפול עזרה ראשונה שנקרא אקסטירפציה - תוכל לקרוא עליו בקישור כאן
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו