פורום
ניווט בפורום

דלקת בשן שעברה טיפול שורש- עזרה בבקשה

ציטוט

שלום רב ד"ר,
אני בחורה בת 29, בריאה בדר"כ.
לפני כ-6 שנים בערך עברתי טיפול שורש בשן מספר 36.
מאז אותו טיפול שורש, נאמר לי ע"י הרופאה שעדיין קיימת דלקת מתחת לשן עם הכתר. ושעלי להיות במעקב (צילומים).
לפני מספר חודשים הרופאה אמרה שעלי לעבור צילום סי טי בשן, על מנת שיוכלו לעשות לי ניתוחון קטן בשן- לעשות חתך מתחת לשן, בבשר, ולנקות את הדלקת(מבלי לפתוח את הכתר).
לאחר הסי טי, הרופאה שינתה את דעתה ואמרה שעלי לעקור את השן.
מצרפת לך צילומי סי טי של שן מספר 36- אשמח בבקשה ד"ר יקר שתסתכל ותתן לי את חוות דעתך המקצועית- האם לפי מה שנראה לך יש דרך להציל את השן?
כמובן שהתשובה שלך איננה מחייבת... אלא בגדר יעוץ..
חשוב לציין שאין לי כאבים בשן.
תודה רבה וסליחה על כל המלל 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=RS88KWOEf-k

ציטוט

עשית עבודה יפה בהעברת המידע - כל הכבוד!   לגבי המצב עצמו - ושוב, רק בגדר יעוץ תיאורטי - מהצילומים ומסיפור המקרה נראה כי הדלקת שהייתה סביב השורשים די רחבה וגורמת לפגיעה בחוזק וצפיפות עצם הלסת. אם המצב פרוגרסיבי (דהיינו מחמיר במשך הזמן) הרי שלא רק תאבדי את השן אלא גם רקמת עצם לסת - מה שיפגע מאוד גם בחוזק השיניים הסמוכות וגם בסיכוי לבצע השתלה וכתר לאחר מכן. כמו כן הניתוח שעליו דיברה הרופאה נקרא "אפיסקטומי" או בעברית "קיטום חוד השורש" והוא רלבנטי רק במקרים מסויימים (ואפשרי ע"י כירורג פה ולסת או ע"י מומחה לטיפולי שורש שעוסק בכירורגיה כזו, ואפשר להתייעץ איתם).

במילים פשוטות - אם המצב מחמיר במשך הזמן - כדאי לעקור ובהקדם, לפני שהפגיעה בעצם הלסת תהיה גדולה מדי.

ציטוט

הסבר על אפיסקטומי - קיטום חוד השורש

ציטוט

אתה עושה עבודת קודש. המון תודה על הסבלנות בהתבוננות בצילומים ובקריאת השאלות ותשובות.
מעריכה מאוד

ציטוט

ציטוט

שוב שלום ד"ר,
בהמשך לשאלתי- רציתי לשאול שאלה חשובה- האם לאחר העקירה ידרש לדעתך השתלת עצם?

תודה רבה

ציטוט

אם אין דלקת בעצם הלסת או סדק בשן - אפשרי ורצוי ברוב המקרים לבצע השתלת עצם מיד לאחר העקירה. אם לא ומחכים לריפוי טבעי, רק לפי צילום הסיטי בהמשך לקראת ההשתלה יהיה אפשר לדעת אם צריך השתלת עצם או לא 

התחברות