בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 20/07/2016, 7:58 pmשלום לפני שלושה שבועות הודבק לי הכתר הקבוע, אך עדיין אני מרגיש שהחניכיים מסביב לכתר לא עוטפים את הכתר לגמרי. בעת צחצוח שיניים ישנו כאב עדין בחניכיים או אם אני מעביר חוט דנטלי בכתר,אני מרגיש שיש רווח גדול בין הכתר לחניכיים.
האם הדבר אופייני ומתי המצב אמור להיות תקין?
בנוסף בכתר אחר הרופא שייף את החלק העליון( הכתר היה מעט גבוה) של הכתר עד שרואים נקודה קטנה של המתכת.
האם זה יכול לגרום בהמשך לבעיה כלשהי? (נקודת המתכת החשופה בכתר)
שלום לפני שלושה שבועות הודבק לי הכתר הקבוע, אך עדיין אני מרגיש שהחניכיים מסביב לכתר לא עוטפים את הכתר לגמרי. בעת צחצוח שיניים ישנו כאב עדין בחניכיים או אם אני מעביר חוט דנטלי בכתר,אני מרגיש שיש רווח גדול בין הכתר לחניכיים.
האם הדבר אופייני ומתי המצב אמור להיות תקין?
בנוסף בכתר אחר הרופא שייף את החלק העליון( הכתר היה מעט גבוה) של הכתר עד שרואים נקודה קטנה של המתכת.
האם זה יכול לגרום בהמשך לבעיה כלשהי? (נקודת המתכת החשופה בכתר)
ציטוט מ גיא וולפין ב 22/07/2016, 12:02 amלגבי החניכיים - במצב של בריאות חניכיים טובה והיגיינה אוראלית מעולה לעיתים החניכיים יצמחו בחזרה בין שולי הכתר ושולי השן הסמוכה, אך זה גם תלוי בנזק לשן ולחניכיים עד שהחלו בטיפול, וכמובן לדיוק בהכנת הכתר. לגבי נקודת המתכת - פעמים רבות יש בעייה של גובה שבו אפשר לבצע את הכתר מול השן הנגדית, ומצד שני יב סימן שאלה לגבי חוזק החרסינה באיזור הנ"ל.
לכן על 2 השאלות האלו עליך לקבל תשובות מדוייקות מהרופא שטיפל בך, הוא יוכל להסביר לך במדוייק את המצב ואת הפרוגנוזה
לגבי החניכיים - במצב של בריאות חניכיים טובה והיגיינה אוראלית מעולה לעיתים החניכיים יצמחו בחזרה בין שולי הכתר ושולי השן הסמוכה, אך זה גם תלוי בנזק לשן ולחניכיים עד שהחלו בטיפול, וכמובן לדיוק בהכנת הכתר. לגבי נקודת המתכת - פעמים רבות יש בעייה של גובה שבו אפשר לבצע את הכתר מול השן הנגדית, ומצד שני יב סימן שאלה לגבי חוזק החרסינה באיזור הנ"ל.
לכן על 2 השאלות האלו עליך לקבל תשובות מדוייקות מהרופא שטיפל בך, הוא יוכל להסביר לך במדוייק את המצב ואת הפרוגנוזה
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו