פורום
ניווט בפורום

טיפול אכזרי של שיננית

ציטוט

שלום, השבוע הייתי בטיפול אצל שיננית שהיה אגרסיבי מאוד. הכאב היה ממש עינוי וכאבי תופת, וכששאלתי אותה האם זה נורמלי שכואב לי כך היא ענתה שזה בגלל שיש לי דלקת חניכיים. כמו כן דיממתי מאוד ותשובתה הייתה זהה. חשוב לציין שמעולם לא נאמר לי בעבר שיש לי דלקת בחניכיים וגם לא ראיתי או הרגשתי סימנים לכך.
היא טענה שבגלל הדלקת, החניכיים שלי נפוחים ועולים על השיניים, לכן היא "יישרה" אותם באמצעות אחד הכלים שלה, כלומר חתכה אותם כדי שלא יעלו על השיניים.
הכאב הרב מהטיפול המשיך במשך שלושה ימים לאחריו.
האם זה טיפול סביר?

ציטוט

מכיוון שאיני יודע מה מצב החניכיים לפני ואחרי הטיפול אענה רק באופן כללי: הרבה אנשים לא מודעים לכך שיש להם דלקת בחניכיים, ובדר"כ בטיפול חניכיים השיננית או הרופא יש דימום כיוון שמוציאים מהחניכיים את האבנית שכוללת בתוכה גם את החיידקים. לכן זה שיש דימום בכלל לא מפתיע, כנ"ל לגבי רגישות או כאב מסויים - אבל כמובן שגם תלוי בשיננית/רופא - אם הטיפול נעשה בעדינות ומקצועיות, או הטיפול נעשה בצורה אגרסיבית ומהירה מדי (ואת זה כמובן איני יכול לקבוע כאן). בוודאי ובוודאי ששיננית לא יכולה "לחתוך" או "ליישר" חניכיים כפי שאת טוענת שאמרה לך, אין לה רישיון רפואי לכך ובמידה ובוצע זו עבירה על החוק. אך שוב, לא בטוח שזה מה שקרה.

כדאי לקרוא על דלקות חניכיים בקישור הזה

התחברות