פורום
ניווט בפורום

כאב

ציטוט

שיניים 26-27 עברו טיפול שורש לפני שנה אצל מומחה. הונחו עליהם מבנים וכתרים. לפני חודש התחלתי להרגיש כאב חזק באזור. הלכתי למרפאה הרופא בדק את השיניים ואמר לי לחזור אליו עוד חודשיים מאותו יום כי הוא רוצה לעקוב. הוא אמר שקשה להיכנס דרך הכתר ויהיה צורך בדרכים אחרות לכן הוא בינתיים רוצה רק לעקוב. עבר חודש והכאבים לא כל כך עברו. היו ימים שכאב לי ממש והיו ימים שלא כאב לי כלל. היום הרגשתי כאב חד לכל אורך לחי שמאל ממש עד האוזן כולל. אני חושבת שזה קשור לשיניים. האם זה נשמע שזה בגלל השיניים? האם לחזור לרופא מחר או לחכות חודש? האם זה אומר שטיפולי השורש נכשלו ואצטרך לעשות עקירות? איסה תרופה אני יכולה לשתות כדי להקל על הכאבים אם נורופן לא משפיע?

ציטוט

בהחלט אם המצב החמיר כפי שאת מתארת יש ליצור קשר בהקדם עם הרופא ולבקש בדיקה ועזרה ראשונה, ולא לחכות. תרופות - בלי מרשם רופא יש כמה סוגים של משככי כאבים, אך ייתכן ויש צורך גם באנטיביוטיקה ולכך דרוש כמובן מרשם רופא. לגבי כישלון או אפשרויות טיפול אחרות - אני לא יכול לאבחן דרך האינטרנט וזה לא מקצועי. עלייך לבצע בדיקה יסודית כולל צילומי רנטגן עם הרופא האישי שלך. תרגישי טוב

ציטוט

איזו עזרה ראשונה אפשר לעשות דרך כתר? האם זה טעות ששמתי כתר?

אתה אומר לי עזרה ראשונה עוברות בי צמרמורות.. לפני שנה וחצי פתחו לי את שן 26 כי התעכבתי עם הטיפול שורש והדלקת החמירה. זה היה נורא. השן לא נרדמה. וגם ככה כולי הייתי נפוחה וכאובה ועל הכאב שגם ככה היה עשיתי טיפול. נורא. מעדיפה לעשות טיפול כשלא כואב לי.
רוב הסיכויים שתרופות יעזרו נכון?

ציטוט

תשובות לגבי סוג הטיפול האפשרי במקרה שלך מן הגסתם לא אוכל לתת, אלא רק הרופא שבודק אותך ומבצע צילומי רנטגן. לגבי תרופות - אם יש כאבים או דלקת תרופות רק ירגיעו את הסימפטומים, אך לא ירפאו את השן למשל במצב של חור/ריקבון, סדק וכולי. לכן שוב אמליץ לך לגשת לבדיקה בהקדם במרפאה שמטפלת בך.

ציטוט

כששאלתי אם תרופות יעזרו הכוונה שלי היתה אם הם יעזרו לשכך כאבים כתחליף לעזרה ראשונה.. כלומר לשכך כאבים לפני טיפול אמיתי כדי שלא יהיה לי כאב על כאב. טיפול רגיל אני יודעת שאני אהיה חייבת לעשות ותרופות לא מרפאות את השן (מטעויות לומדים ☺). בכל אופן יש לי תור לרופא ביום ראשון. מתפללת שלא אצטרך לעקור. תודה רבה !

התחברות