פורום
ניווט בפורום

כתר זרקוניה שמפריע בזמן האכילה וסגירת הפה

ציטוט

שלום רב.

לא מזמן סיימתי לעשות 2 כתרי זרקוניה, שן אמצעית עליונה בצד שמאל (חותכת מרכזית), וזו שלידה משמאל (חותכת צדדית). גם במעבדה וגם רופא השיניים שלי, טוענים שהעבודה מצוינת והסגירה תקינה, שהמידות שנלקחו במשך חודשיים וחצי היו תקינות בסופו של דבר. אבל אני מרגיש שיש לחץ עודף על חלק שמאל של הפה. זאת משום שהכתר זרקוניה עבה יותר כלפי חוץ מהצד הפנימי שלו (מה שלא רואים כשמחייכים). אני מרגיש את זה עם האצבע כשאני מעביר אותה. יש הבדל משמעותי בעובי מהחלק הפנימי של הפה, בין השן הימנית האמיתית (חותכת מרכזית) לבין הכתר הראשון משמאל (חותכת מרכזית).

הסברתי לרופא וגם לטכנאי מעבדה שלא נוח לי לאכול ככה, כן יש לי סגירה, אבל היא אינה מרגישה תקינה מאחר והחלק השמאלי מרגיש עבה יותר, ולכן יש לחיצה יותר על החלק השמאלי. הם טוענים שלא ניתן להוריד משכבת כתר הזרקוניה (מהחלק העבה שנמצא בצד הפנימי של הפה), כי אז הם יגיעו למבנים עצמם. כבר שילמתי על הכתרים והטיפול יסתיים, רופא השיניים מתחיל להתעצבן מהביקורים התכופים שלי בגלל הבעיה הזו, טוען שאין מה לעשות ושאף רופא שיניים אחר לא יעזור לי. הוא טוען שבדק מספיק פעמים, שהכל תקין והוא לא מוכן להתעסק עם זה יותר.

אני לא יכול לחיות ככה, כתרים לא אמורים להרגיש, עבר כבר חודש ולא התרגלתי אליהם. אם כתרים מחומר זרקוניה אכן לא יכולים להיות דקים יותר בפה שלי. האם עלי להחליפם לכתרי חרסינה (לא היו לי בעיות עם חרסינה קודם לכן). או שאולי המעבדה ורופא השיניים שלי אינם מקצועיים, ואני צריך לדרוש את כספי בחזרה ולמצוא אנשי מקצוע שיוכלו לקחת מידות מתאימות יותר.

מתנצל על ההודעה הארוכה, רציתי לפרט כמה שיותר כדי לקבל תשובה אפקטיבית ככל האפשר. תודה מראש.

ציטוט

אין ביכולתי לאבחן דרך האינטרנט את המצב הזה ולכן אענה באופן כללי - הפרעות בסגירת הפה לא אמורות להיות. שינוי בעובי השן עם הכתר לעומת מה שהיה בעבר בהחלט ייתכן, עד רמה מסויימת. כמובן שהפרעה אסתטית גם לא אמורה להיות.

לגבי החזר כסף או מקצועיות - זה לא משהו שבפורום אפשר לייעץ עליו. אני מציע שתחזור לרופא ותסביר לו שוב מה לא נוח לך ואיפה ההפרעה, שינסה לאזן שוב את הכתרים או ללטש שוב, הרי גם הוא מעוניין שתהיה שבע רצון ותחזור אליו לטיפולים נוספים.

התחברות