בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 17/07/2016, 2:53 pmאני אמורה לעבור טיפולי שיניים גדולים הכוללים גם השתלות עצם, שתלים וכו'. מיותר לציין כמעבר לעלות הגבוהה אני חוששת מאד וחשוב לי לדעת מה אני עושה לפני...
מברורים שהתחלתי לעשות, ושאלות ששאלתי חברים שעברו דברים דומים, הבנתי שכדאי שאלך לרופא מומחה לכירורגיה לביצוע השתלים, גם אם הרופא שלי אמר שהוא יודע לבצע את זה בעצמו וגם אם זה אומר שאצטרך ל"פצל" את הטיפולים בין מספר רופאים ולמרות שאני מאד אוהבת את רופא השיניים שלי...
מהפרסומים באינטרנט מאד התבלבלתי, היו רופאים שהציגו עצמם כמומחים לשתלים ומצד שני קראתי באיזה שהוא מקום שבכלל אין כזה דבר מומחה לשתלים (האמנם? האם יכול להיות שרופא יציג עצמו עם תואר שאינו קיים?).
שאלתי היא - האם יש באמת הבדל בין רופא שיניים כללי לבין רופא מומחה ומהו ההבדל? האם בכלל קיימת חשיבות בבחירת רופא מומחה ולא ברופא שיניים כללי? איך אדע שהרופא שהציג עצמו כמומחה הוא אכן מומחה בתחומו ואל רק לצורך הפרסום
אני אמורה לעבור טיפולי שיניים גדולים הכוללים גם השתלות עצם, שתלים וכו'. מיותר לציין כמעבר לעלות הגבוהה אני חוששת מאד וחשוב לי לדעת מה אני עושה לפני...
מברורים שהתחלתי לעשות, ושאלות ששאלתי חברים שעברו דברים דומים, הבנתי שכדאי שאלך לרופא מומחה לכירורגיה לביצוע השתלים, גם אם הרופא שלי אמר שהוא יודע לבצע את זה בעצמו וגם אם זה אומר שאצטרך ל"פצל" את הטיפולים בין מספר רופאים ולמרות שאני מאד אוהבת את רופא השיניים שלי...
מהפרסומים באינטרנט מאד התבלבלתי, היו רופאים שהציגו עצמם כמומחים לשתלים ומצד שני קראתי באיזה שהוא מקום שבכלל אין כזה דבר מומחה לשתלים (האמנם? האם יכול להיות שרופא יציג עצמו עם תואר שאינו קיים?).
שאלתי היא - האם יש באמת הבדל בין רופא שיניים כללי לבין רופא מומחה ומהו ההבדל? האם בכלל קיימת חשיבות בבחירת רופא מומחה ולא ברופא שיניים כללי? איך אדע שהרופא שהציג עצמו כמומחה הוא אכן מומחה בתחומו ואל רק לצורך הפרסום
ציטוט מ גיא וולפין ב 18/07/2016, 9:07 amהיום השתלות נהיו דבר מאוד נפוץ בישראל, ורופאים רבים עוסקים בכך. חדש משמעית אין תואר שהוא "מומחה לשתלים" או "מומחה להשתלות", ויש איסור חמור ממשרד הבריאות על הצגתך כמומחה בנושאים שאין בהם התמחות רשמית! אפשר תמיד לברר פרטים על כל רופא גם באתר שלנו (אם הוא חבר הר"ש) וגם באתר של משרד הבריאות, האגף לבריאות השן.
לגבי מה מומלץ - אין כאן חוק מסויים שאוסר על רופאים לעסוק בכל ענפי רפואת השיניים הקיימים. רופאים רבים יפנו פעולות כירורגיות מסובכות למומחה לכירורגיה פה ולסת, ואת השיקום יבצעו בעצמם.
היום השתלות נהיו דבר מאוד נפוץ בישראל, ורופאים רבים עוסקים בכך. חדש משמעית אין תואר שהוא "מומחה לשתלים" או "מומחה להשתלות", ויש איסור חמור ממשרד הבריאות על הצגתך כמומחה בנושאים שאין בהם התמחות רשמית! אפשר תמיד לברר פרטים על כל רופא גם באתר שלנו (אם הוא חבר הר"ש) וגם באתר של משרד הבריאות, האגף לבריאות השן.
לגבי מה מומלץ - אין כאן חוק מסויים שאוסר על רופאים לעסוק בכל ענפי רפואת השיניים הקיימים. רופאים רבים יפנו פעולות כירורגיות מסובכות למומחה לכירורגיה פה ולסת, ואת השיקום יבצעו בעצמם.
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו