בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 10/07/2016, 5:33 pmהיי יש לי 3 שאלות:
1. כמה זמן לוקח עד שחור שנוצר בשן מתחיל לכאוב? זה יכול לקחת 4 חודשים למשל? (פשוט הייתי לפני 4 חודשים אצל רופא שיניים בביקורת וצילומים ונמצאתי ללא חורים ועניינים ועכשיו מדי פעם יש לי כאב בשן ואני תוהה אם כ"כ מהר התפתח שם חור. בטוח לא היה כלום לפני 4 חודשים כי מסיבה מסויימת הייתי אצל כמה רופאים באותה תקופה, אז זה לא שהרופא פספס משהו שהיה לפני כן).
2. כמה זמן לוקח לשן שצריכה לעבור טיפול שורש להפוך להיות נמקית? נוצר לי כאב קל ועדין מאוד בשן מסויימת ונאמר לי שצריך ט"ש (שן עם סתימה), אבל לאחר 4 ימים הרגשתי הקלה ונעלמה הרגישות לקור וניקוש (ולא היה כאב קל) ואמרתי לרופא שנראה לי שזה מתחיל להחלים, אבל הוא אמר שזה רק אומר שהיא הופכת להיות נמקית.
שן יכולה להפוך נמקית תוך 4 ימים מהרגע שהיא מתחילה להביע רגישותכאב?
3. שמתי לב שיש לי שבר קטן בשן הקדמית. ממש פיצי, רואים רק במראה מגדילה. זה משהו שעשוי להוות בעיה מבחינה בריאותית? (אסתטית לא רואים את זה, ואין כאב).
היי יש לי 3 שאלות:
1. כמה זמן לוקח עד שחור שנוצר בשן מתחיל לכאוב? זה יכול לקחת 4 חודשים למשל? (פשוט הייתי לפני 4 חודשים אצל רופא שיניים בביקורת וצילומים ונמצאתי ללא חורים ועניינים ועכשיו מדי פעם יש לי כאב בשן ואני תוהה אם כ"כ מהר התפתח שם חור. בטוח לא היה כלום לפני 4 חודשים כי מסיבה מסויימת הייתי אצל כמה רופאים באותה תקופה, אז זה לא שהרופא פספס משהו שהיה לפני כן).
2. כמה זמן לוקח לשן שצריכה לעבור טיפול שורש להפוך להיות נמקית? נוצר לי כאב קל ועדין מאוד בשן מסויימת ונאמר לי שצריך ט"ש (שן עם סתימה), אבל לאחר 4 ימים הרגשתי הקלה ונעלמה הרגישות לקור וניקוש (ולא היה כאב קל) ואמרתי לרופא שנראה לי שזה מתחיל להחלים, אבל הוא אמר שזה רק אומר שהיא הופכת להיות נמקית.
שן יכולה להפוך נמקית תוך 4 ימים מהרגע שהיא מתחילה להביע רגישותכאב?
3. שמתי לב שיש לי שבר קטן בשן הקדמית. ממש פיצי, רואים רק במראה מגדילה. זה משהו שעשוי להוות בעיה מבחינה בריאותית? (אסתטית לא רואים את זה, ואין כאב).
ציטוט מ גיא וולפין ב 10/07/2016, 9:51 pmההתפתחות של חור ו/או התפתחות כאב שונה מאדם לאדם, ולעיתים יש חור ממש קטן שגורם לכאבים ולעיתים חור ממש גדול ועמוק והמטופל כלל לא מרגיש כאב למרות שהעצב י ולא עבר נמק. כך שלא תמיד היעדר כאב הוא סימן למשהו, ובהחלט ייתכנו כל מיני אפשרויות. אבחנה מקצועית ונכונה מורכבת משילוב של בדיקה קלינית של חלל הפה + צילומי רנטגן (יש סוגים שונים לאבחנות שונות) + סיפור המקרה של המטופל + בדיקות שונות משלימות (למשל בדיקת קור ובדיקת ניקוש).
לגבי השן הקדמית - ממה שאת מתארת לא נשמע שיש חשש בריאותי או סכנה לשן, כדאי שהרופא יתעד את הנ"ל וישווה מדי פעם את המצב למה שתיעד בהתחלה, כדי שיוכל לאבחן אם היה שינוי לרעה במצב לעומת ההתחלה
ההתפתחות של חור ו/או התפתחות כאב שונה מאדם לאדם, ולעיתים יש חור ממש קטן שגורם לכאבים ולעיתים חור ממש גדול ועמוק והמטופל כלל לא מרגיש כאב למרות שהעצב י ולא עבר נמק. כך שלא תמיד היעדר כאב הוא סימן למשהו, ובהחלט ייתכנו כל מיני אפשרויות. אבחנה מקצועית ונכונה מורכבת משילוב של בדיקה קלינית של חלל הפה + צילומי רנטגן (יש סוגים שונים לאבחנות שונות) + סיפור המקרה של המטופל + בדיקות שונות משלימות (למשל בדיקת קור ובדיקת ניקוש).
לגבי השן הקדמית - ממה שאת מתארת לא נשמע שיש חשש בריאותי או סכנה לשן, כדאי שהרופא יתעד את הנ"ל וישווה מדי פעם את המצב למה שתיעד בהתחלה, כדי שיוכל לאבחן אם היה שינוי לרעה במצב לעומת ההתחלה
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו