בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 07/07/2016, 10:18 amנעשה לי טיפול שורש בשני שיניים בריאות שהושחזו לצורך הלבשת גשר, הרופא שעשה לי את הטיפול שורש אמר שצריך גם מבנה על השן מבנה מיתד זרקוניה.
התייעצתי עם עוד רופא והוא אמר שאין צורך בשום מבנה מכיון שיש מספיק שן ומבנה מחליש את השן, אני מבולבלת ולא יודעת למי להקשיב מה לעשות ולמי להקשיב?תודה
נעשה לי טיפול שורש בשני שיניים בריאות שהושחזו לצורך הלבשת גשר, הרופא שעשה לי את הטיפול שורש אמר שצריך גם מבנה על השן מבנה מיתד זרקוניה.
התייעצתי עם עוד רופא והוא אמר שאין צורך בשום מבנה מכיון שיש מספיק שן ומבנה מחליש את השן, אני מבולבלת ולא יודעת למי להקשיב מה לעשות ולמי להקשיב?
תודה
ציטוט מ גיא וולפין ב 07/07/2016, 6:53 pmנתחיל בזה שאיני יכול לאבחן ולהחליט דרך האינטרנט. המצב תלוי בכמות חומר השן שנותרה לאחר כל הנ"ל, בודרך כלל לאחר טיפול שורש ולפני גשר כן מבצעים מבנה, אך זה לא תמיד. גם לגבי המבנה עצמו יש דיעות שונות - חלק מהרופאים מעדיפים מבנה קשיח כמו מבנה זירקוניה או מבנה מתכת, חלק מהרופאים ואני בתוכם מעדיפים מבנה ללא מתכת שעשוי מקומפוזיט.
בכל מקרה חלק מתפקיד הרופא הוא לענות לשאלות המטופל ולהסביר יתרונות וחסרונות של כל שיטה.
נתחיל בזה שאיני יכול לאבחן ולהחליט דרך האינטרנט. המצב תלוי בכמות חומר השן שנותרה לאחר כל הנ"ל, בודרך כלל לאחר טיפול שורש ולפני גשר כן מבצעים מבנה, אך זה לא תמיד. גם לגבי המבנה עצמו יש דיעות שונות - חלק מהרופאים מעדיפים מבנה קשיח כמו מבנה זירקוניה או מבנה מתכת, חלק מהרופאים ואני בתוכם מעדיפים מבנה ללא מתכת שעשוי מקומפוזיט.
בכל מקרה חלק מתפקיד הרופא הוא לענות לשאלות המטופל ולהסביר יתרונות וחסרונות של כל שיטה.
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו