בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 04/07/2016, 8:45 amלפני 5 שנים התחילו לצאת לי השיני בינה ועד היום אני סובל מזה. יש לי 2 בעיות, לפעמים מתנפח לי החניכיים ליד השן וזה כואב נורא והבעיה השנייה שבשן בינה השמאלית איפה שהשן בינה השמאלית יוצאת כל הזמן החניכיים שם בעלות טעם כמו של חלודה שאני נוגע עם הלשון או עם היד ומריח. הבעיה לא נפתרת גם לאחר צחצוח המקום ושימוש במי פה, הריח והטעם חוזר אחרי 10 דקות. הייתי אצל 3 רופאים שבדקו ואמרו שאין שן כלואה ואחד מהם גם חתך לי חלק מהבשר ליד השן השמאלית בטענה שזה מה שגורם למקום להתנפח. באמת מאז המקום עדיין כואב ומתנפח פחות אבל עניין הריח לא עובר וזה מטריד אותי מאוד.. כבר 5 שנים שזה עושה לי טעם מגעיל ואף רופא לא מצליח לפתור לי את זה. מה עושים?
לפני 5 שנים התחילו לצאת לי השיני בינה ועד היום אני סובל מזה. יש לי 2 בעיות, לפעמים מתנפח לי החניכיים ליד השן וזה כואב נורא והבעיה השנייה שבשן בינה השמאלית איפה שהשן בינה השמאלית יוצאת כל הזמן החניכיים שם בעלות טעם כמו של חלודה שאני נוגע עם הלשון או עם היד ומריח. הבעיה לא נפתרת גם לאחר צחצוח המקום ושימוש במי פה, הריח והטעם חוזר אחרי 10 דקות. הייתי אצל 3 רופאים שבדקו ואמרו שאין שן כלואה ואחד מהם גם חתך לי חלק מהבשר ליד השן השמאלית בטענה שזה מה שגורם למקום להתנפח. באמת מאז המקום עדיין כואב ומתנפח פחות אבל עניין הריח לא עובר וזה מטריד אותי מאוד.. כבר 5 שנים שזה עושה לי טעם מגעיל ואף רופא לא מצליח לפתור לי את זה. מה עושים?
ציטוט מ גיא וולפין ב 04/07/2016, 7:10 pmרוב המקור של ריח רע מהפה הוא מחידיקים ובעיות חניכיים (בהנחה שאין שם חור בשן). שיננית או רופא ילמדו אותך איך לצחצח באיזור זה, מומלץ גם חוט דנטלי ושטיפות פה, ובהחלט ממליץ גם על מתז מים לניקוי אישי בבית במקביל. יש גם תכשירים שמיועדים לריח רע מהפה. צריך לבדוק שאין שם בעיית חניכיים כרונית בגלל מיקום שיני הבינה.
רוב המקור של ריח רע מהפה הוא מחידיקים ובעיות חניכיים (בהנחה שאין שם חור בשן). שיננית או רופא ילמדו אותך איך לצחצח באיזור זה, מומלץ גם חוט דנטלי ושטיפות פה, ובהחלט ממליץ גם על מתז מים לניקוי אישי בבית במקביל. יש גם תכשירים שמיועדים לריח רע מהפה. צריך לבדוק שאין שם בעיית חניכיים כרונית בגלל מיקום שיני הבינה.
ציטוט מ אורח/ת ב 05/07/2016, 4:59 amהריח הוא לא באופן כללי.. רק מהשן בינה השמאלית..
בשן בינה בצד ימין אין לי כלום זה רק בצד שמאל.. יש שם בעיה בחניכיים איפה שהשן בינה.. שאר הפה שלי בסדר.
הריח הוא לא באופן כללי.. רק מהשן בינה השמאלית..
בשן בינה בצד ימין אין לי כלום זה רק בצד שמאל.. יש שם בעיה בחניכיים איפה שהשן בינה.. שאר הפה שלי בסדר.
ציטוט מ גיא וולפין ב 05/07/2016, 8:27 pmכפי שכתבתי, יש לבקש הדרכה מהשיננית או מהרופא בשיטות צחצוח והיגיינה אוראלית שונות, ולבצע בדיקת חניכיים וכיסים נקודתי באיזור הזה לשלול בעייה כרונית
כפי שכתבתי, יש לבקש הדרכה מהשיננית או מהרופא בשיטות צחצוח והיגיינה אוראלית שונות, ולבצע בדיקת חניכיים וכיסים נקודתי באיזור הזה לשלול בעייה כרונית
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו