בית > פורום
ציטוט מ אורח/ת ב 23/06/2016, 5:40 amשלום יש לי שאלה
לשן 35 ,אני רוצה לעשות כתר זרקוניה וללא מתכת, קצת אלרגית למתכות, וגם לא אוהבת את הצבע השחור שנוצר בשן ובחניכיים, רופא אחד הציע לי מבנה טיטניום כי הוא חזק, ורופא אחר הציע לי מבנה מיידי שמבוצע במרפאה? שאלה מה ההבדלים ומה כדאי לעשות ? האם מבנה מיידי , סיבי זכוכית ,ומבנה יצוק זה אותו הדבר?
אשמח לקבל הסבר על סוגי המבנה והמלצה מה כדאי לי לעשות.
שלום יש לי שאלה
לשן 35 ,אני רוצה לעשות כתר זרקוניה וללא מתכת, קצת אלרגית למתכות, וגם לא אוהבת את הצבע השחור שנוצר בשן ובחניכיים, רופא אחד הציע לי מבנה טיטניום כי הוא חזק, ורופא אחר הציע לי מבנה מיידי שמבוצע במרפאה? שאלה מה ההבדלים ומה כדאי לעשות ? האם מבנה מיידי , סיבי זכוכית ,ומבנה יצוק זה אותו הדבר?
אשמח לקבל הסבר על סוגי המבנה והמלצה מה כדאי לי לעשות.
ציטוט מ גיא וולפין ב 23/06/2016, 7:07 pmמבנה מיידי - הכוונה למבנה שמבוצע במרפאה ללא צורך במעבדת שיניים. הוא יכול להיות ממתכת או ללא מתכת.
מבנה יצוק - הכוונה למבנה שמבוצע בשני שלבים - קודם הכנת התבנית במרפאה, ואח"כ יציקת מתכת לפי התבנית במעבדה, ובפגישה הבאה במרפאה הרופא מדביק את המבנה.יש העדפות לרופאים שונים לגבי סוגי המבנים וכל אחד עם העדפותיו - תצטרכי לבדוק עם הרופא האישי. אישית אני לא מבצע מבנים ממתכת בשיניים לאחר טיפולי שורש כמעט לעולם, ומעדיף מבנים מסיבי זכוכית וקומפוזיט (נקרא גם פייבר-פוסט).
תוכלי לקרוא עוד על הנ"ל ולראות איורים שונים בקישור הבא:
/95276/243871כל טוב,
ד"ר גיא וולפין
מנהלהפורום
מבנה מיידי - הכוונה למבנה שמבוצע במרפאה ללא צורך במעבדת שיניים. הוא יכול להיות ממתכת או ללא מתכת.
מבנה יצוק - הכוונה למבנה שמבוצע בשני שלבים - קודם הכנת התבנית במרפאה, ואח"כ יציקת מתכת לפי התבנית במעבדה, ובפגישה הבאה במרפאה הרופא מדביק את המבנה.
יש העדפות לרופאים שונים לגבי סוגי המבנים וכל אחד עם העדפותיו - תצטרכי לבדוק עם הרופא האישי. אישית אני לא מבצע מבנים ממתכת בשיניים לאחר טיפולי שורש כמעט לעולם, ומעדיף מבנים מסיבי זכוכית וקומפוזיט (נקרא גם פייבר-פוסט).
תוכלי לקרוא עוד על הנ"ל ולראות איורים שונים בקישור הבא:
/95276/243871
כל טוב,
ד"ר גיא וולפין
מנהלהפורום
כל הזכויות שמורות להסתדרות לרפואת שיניים בישראל
כיכר דיזנגוף 9, תל אביב יפו