פורום
ניווט בפורום

חבלה

ציטוט

לפני חצי שנה אכלתי ביסלי ופתאום הרגשתי מן זרם בשן טוחנת תחתונה.כל התקופה הזו היו לי כאבים לסירוגין כך שלפעמים נאלצתי לקחת משכך כאבים(בזמנו אמרת לי שהשן אולי עוברת ריפוי טבעי)בשבועיים האחרונים אני מצליחה לאכול על השן הזאת אבל קורה שלפעמים אחרי שאני מסיימת לאכול השן כואבת למשך שעה שעתיים.האם זה עדיין זמן סביר לריפוי או שכנראה אצטרך טיפול שורש?

ציטוט

עשיתי השבוע צילום סטטוס ולא רואים בצילום שום דבר (לפי דברי הרופא) ןעדיין יש לי כאבים שיכולים להיות ספונטניים גם ללא קשר לאוכל.
רק כשרואים משהו בצילום עושים טיפול שורש? ואם לא רואים כלום אפשר ככה לסבול חודשים... אני אובדת עצות....

ציטוט

שאלה אחרונה-השבוע הייתי אצל מומחה לטיפולי שורש הוא בדק לי את השן עם פאלפ מטר והשן הגיבה כלומר השן חיה.הוא עשה עוד כמה בדיקות ומבחינה דנטלית אין בעיה ואין צורך בטיפול שורש.בינתיים השן ממשיכה לכאוב לי.יש לך עוד משהו שאתה יכול להציע לי?

ציטוט

ברור שהשן חיה, השאלה מה לעשות... אני לא אציע לך תוכניות טיפול דרך האינטרנט, באופן כללי אומר שלדעתי כדאי לשקול טיפול שורש ולא להמשיך לסבול. להמתין המתנת מספיק.
לגבי טיפול לאחר מכן - בהתאם לבדיקת הרופא - או שיחזור או כתר.

כל טוב,

ציטוט

לא רק לפי הצילום מאבחנים, אלא גם לפי סיפור המקרה והסימנים בפה. הסיפור הזה נמשך זמן רב מבלי ממש להשתפר, סביר להניח שבלי טיפול שורש לא יהיה שיפור משמעותי נוסף.
אפשרי גם שהרופא יפנה אותך למומחה לטיפולי שורש להתייעצות.

כל טוב,
ד"ר גיא וולפין
מנהלהפורום

ציטוט

אני זוכר את השאלה הזו... באמת מצב מסקרן. אני שמח לשמוע שבמשך הזמן המצב משתפר, אך איני יודע להגיד לך אם ימשיך להשתפר או שתצטרכי בסוף טיפול שורש.
עצתי באופן כללי - כמו אז - להמשיך מעקב שלך ושל הרופא האישי המטפל ולבצע טיפול שורש רק אם המצב מחמיר מאוד.

כל טוב ,

התחברות