דלג לתוכן
אודות
פורום
מאמרים
יצירת קשר
האתר המקצועי
אודות
פורום
מאמרים
יצירת קשר
האתר המקצועי
Youtube
Instagram
Facebook-square
לאתר המקצועי
בית
>
פורום
פורום
תפריט
ניווט בפורום
פורום
פעילות
התייחסות: החלטה על הצורך בטיפול שורש תוך כדי תהליך לסתימה
<blockquote><div class="quotetitle">ציטוט מ <a class="profile-link highlight-admin" href="#">גיא וולפין</a> ב 03/03/2020, 10:24 pm</div><p>תראה, איני נכנס לעימות איתך ולמעשה ההרגשה היא לא טובה כיוון שממה שאתה מתאר עולה שנתקלת בעברך באנשים שגרמו לך לא לסמוך יותר על אנשי מקצוע בכללותם. אבל זה כמו בתוכנית יצאת צדיק - והמסר הוא לא להתייאש, ובטח לא להחליט שעל רופאי השיניים חרטטנים או רמאים. בהחלט יש מרפאות רבות מאוד שהרפואה בהן נפלאה, אנשי המקצוע מעולים, וגם בהחלט מלמדות את המטופלים גם על המצב בפה וגם כיצד לשמור טוב יותר על השיניים הוחניכיים בהמשך, אחרת באמת מה שקורה זה שהמטופל משלם, מטפל, וחוזר עם עוד ועוד בעיות. </p><br /> <p>מצד שני, דע לך שאנו נתקלים לא מעט במטופלים שחושבים בטעות שאם "ישימו כסף" ויבצעו טיפול, הרי שאין צורך לבוא יותר אלא בבעייה הבאה, או שמזלזלים בהוראות ובהנחיות שלנו וממשיכים "לחפף" בבית בצחצוח, בתזונה, בתדירות הטיפולים למניעה במרפאה וכולי. </p><br /> <p>אני מאוד מאוד ממליץ על כמה דברים:</p><br /> <p>1. ללכת לרופא שיניים רק לאחר שקיבלת עליו המלצות מחברים / שכנים / משפחה וכולי, ולא לפי מחיר דווקא, ובטח לא לפי פרסומות באינטרנט / עיתונות וכולי.</p><br /> <p>2. לקבוע פגישת היכרות ובדיקה ראשונית, להתרשם מרמת ההסברים ומהסבלנות, ולא סתם לחפש פתרונות קסם או מחירים זולים וכולי. אם משהו לא נראה לך לעניין - קום ולך. שום דבר לא כובל אותך. אם לא קיבלת תשובות לשאלות או שההסברים לא נראו לך מקצועיים ו/או חסרי סבלנות - קום ולך. </p><br /> <p>3. בהחלט להשקיע אנרגיה ומאמץ מצד המטופל - להבין את המצב בפה, להבין את תוכנית הטיפול, לשאול שאלות ולהבין את התשובות, בהחלט לשאול על אלטרנטיבות וגם על כיצד להמשיך אחרי הטיפולים כדי להמשיך לשמור על פה בריא ונקי, וגם מטופח ויפה.</p><br /> <p>4. בהחלט לשאול על רמת הטיפולים והחומרים, ולא רק על עלויות. תמיד ברפואה לבקש את החומר הטוב ביותר, את הטכניקה הטובה ביותר - ולשלם בתשלומים אם צריך, אבל לא להתפשר על החומרים.</p><br /> <p>5. לא לעקור בשום אופן ולשים תותבות, אם אפשר להציל שן! </p><br /> <p>6. שום דבר הוא לא לכל החיים, בטח לא שתלים.</p><br /> <p>7. "אז תמחל לי שתכלס אני לא סובל דנטסים כי אני מצפה מהם ל - 100% מקצועיות." - אין מחילה, משפט לא הוגן. תמצא את הרופא שעליו אתה סומך, ואל תפסול מאות ואלפים של רופאים הגונים, ישרים וטובים. הם הרוב ולא המיעוט!<br /><br /> "מקצועיות מתחילה בפריסה של כל המידע - והסיכונים בפני המטופל - קודם הטיפול!!! " - עם המשפט הזה אני מסכים לחלוטין! ולגבי המקרה שלך, אני מקווה ומאמין שהרופא ניסה להציל את השן מטיפול שורש ולבצע סתימה ורק כשהתברר שאין ברירה וחייבים לפי המצב לשנות את התוכנית. אם היה לו רצון "רק להרוויח", מראש היה אומר שצריך טיפול שורש. </p><br /> <p>בהצלחה<br /><br /> </p><br /> <p> </p></blockquote><br>
ביטול
אודות
דבר יו"ר הר"ש
אודות נשיא הכבוד של הר״ש
מוסדות הר"ש
הועד המרכזי
המועצה המדעית
מחוזות
בתי דין
ועדות
קשרי חוץ
שיתופי פעולה
היסטוריית הר"ש
איגודים מקצועיים
קורסים והכשרות
ספרייה מקצועית
מאמרים מקצועיים
עיתונות הר"ש
וובינרים
קישורים בינלאומיים
טפסי הסכמה
לוחות
הטבות
יצירת קשר
ראשי
מחוזות
כרטיס ביקור דיגיטלי
לאתר הציבורי
Youtube
Instagram
Facebook-square
התחברות
כתובת אימייל
סיסמה
זכור אותי
התחברות
שחזור סיסמה?
הרשמה כחבר הר"ש
הוספת/עריכת קישור
סגור
יש להזין כתובת יעד
כתובת אינטרנט
טקסט לקישור
פתיחת קישור בטאב חדש
או קישור פנימי באתר
חיפוש
לא הוזנו מילים לחיפוש. מוצגים פריטים אחרונים.
חיפוש, או שימוש בחצי המקלדת כדי לבחור פריט.
בטל