דלג לתוכן
אודות
פורום
מאמרים
יצירת קשר
האתר המקצועי
אודות
פורום
מאמרים
יצירת קשר
האתר המקצועי
Youtube
Instagram
Facebook-square
לאתר המקצועי
בית
>
פורום
פורום
תפריט
ניווט בפורום
פורום
פעילות
התייחסות: טיפול שורש כמה שאלות
<blockquote><div class="quotetitle">ציטוט מ אורח/ת ב 19/09/2018, 2:56 pm</div>שלום,<br /> כבר כמה שנים שיש לי רגישות לקור בשן 16 וכל חצי שנה בביקורת אצל הרופא והשיננית לא נמצא שום דבר חריג והרופא המליץ על המשך מעקב(רופא אמין מאוד). בחודשים האחרונים הרגישות התגברה עד כדי כך שאפילו אוויר קר גרם לי לכאבים. בנוסף גם כאבים בלחיצה של אוכל. בשן זו ישנה סתימה עמוקה ישנה מאוד בת 15 שנה.<br /> הרופא ביצע צילום ששוב לא הראה משהו חריג אבל מכיוון שכואב לי הוחלט לפתוח את הסתימה הישנה.<br /> כאשר הרופא פתח את הסתימה התגלתה עששת משנית מתחת לסתימה ומכיוון שהסתימה עמוקה אזי היא כבר הגיע לעצב והייתי חייב טיפול שורש בשן זו.<br /> אני חייב לציין שאני שומר על הגיינת פה טובה הכוללת צחצוח יומי עם חוט דנטלי(העברת חוט יותר מפעם ביום)<br /> שאלות:<br /> 1. האם הייתה דרך לעלות על העששת הזו קודם לכן ולחסוך את טיפול השורש?(מדוע הצילומים לא הראו את העששת?)<br /> 2. האם באמת קשה לראות עששת משנית מתחת לסתימה קיימת?<br /> 3. בשבוע שעבר בוצע החלק הראשון של טיפול השורש שכולל השארת חומר כל שהוא בתוך השן עם סתימה זמנית אבל כרגע יש לי כאבים בזמן לעיסה על השן (כבר אין רגישות לקור) האם זה תקין בגלל שזו סתימה זמנית והטפול הכולל עדיין לא הסתיים?<br /> 4.האם מומלץ לבצע טיפול שורש רק אצל אנודטנט? האם ישנה סטטיסטיקה פחות טובה בהצלחה בטיפולי שורש לרופאי שיניים שהם אינם אנודנטים?<br /> 5. כמה זמן יכולה להחזיק שן עם טיפול שורש? האם אני סופר את הזמן לאחור לעקירה ושתל? <br /> <br /> <br /> תודה רבה וסליחה על כל השאלות</blockquote><br>
ביטול
אודות
דבר יו"ר הר"ש
אודות נשיא הכבוד של הר״ש
מוסדות הר"ש
הועד המרכזי
המועצה המדעית
מחוזות
בתי דין
ועדות
קשרי חוץ
שיתופי פעולה
היסטוריית הר"ש
איגודים מקצועיים
קורסים והכשרות
ספרייה מקצועית
מאמרים מקצועיים
עיתונות הר"ש
וובינרים
קישורים בינלאומיים
טפסי הסכמה
לוחות
הטבות
יצירת קשר
ראשי
מחוזות
כרטיס ביקור דיגיטלי
לאתר הציבורי
Youtube
Instagram
Facebook-square
התחברות
כתובת אימייל
סיסמה
זכור אותי
התחברות
שחזור סיסמה?
הרשמה כחבר הר"ש
הוספת/עריכת קישור
סגור
יש להזין כתובת יעד
כתובת אינטרנט
טקסט לקישור
פתיחת קישור בטאב חדש
או קישור פנימי באתר
חיפוש
לא הוזנו מילים לחיפוש. מוצגים פריטים אחרונים.
חיפוש, או שימוש בחצי המקלדת כדי לבחור פריט.
בטל