דלג לתוכן
אודות
פורום
מאמרים
יצירת קשר
האתר המקצועי
אודות
פורום
מאמרים
יצירת קשר
האתר המקצועי
Youtube
Instagram
Facebook-square
לאתר המקצועי
בית
>
פורום
פורום
תפריט
ניווט בפורום
פורום
פעילות
התייחסות: שלום,<br /> <br /> בת 35 מצב הפה הכללי בעיקרון ט"מ למעט כמה נזקים מטיפול שיניים כושל בעבר.<br /> ...
<blockquote><div class="quotetitle">ציטוט מ אורח/ת ב 14/06/2017, 1:38 pm</div>שלום,<br /> <br /> בת 35 מצב הפה הכללי בעיקרון ט"מ למעט כמה נזקים מטיפול שיניים כושל בעבר.<br /> <br /> לא מזמן נפל לי כתר בשן 47 - האחרונה בלסת מימין למטה ( עקרתי את הבינה).הכתר לא היה נוח ולא דמה לשן שהייתה לי הוא היה נמוך יותר בפינה הפנימית שלו והוא גרם לעומס על השן הסמוכה 46- הכתר נפל פרק זמן קצר לאחר שהפינה של השן הסמוכה נשברה מתחת לחניכיים. ( ונבנתה מחדש)<br /> רופא השיניים הפנה אותי לפריודנט להארכת כותרת לשן 47 כדי שתהיה לכתר אחיזה מספקת. עלי לציין השן במצב תקין רק אין לכתר על מה להיתפס אין גם כיסים באזור שארית שן 47.<br /> הפריודנט הציע הארכת כותרת ב2 השיניים. ביקשתי להבין מדוע יש לבצע ב2 שיניים ולמה לערב שן שלא קשורה להליך באזור שבדיוק עכשיו בנו חלק ממנה לאחר שנשברה אך מצבה בעיקרון הוא תקין וללא טיפול שורש חששתי שזה יפגע ביציבות השן הזו שגם ככה עברה השלמה. <br /> הוא ענה שממילא כשעושים הארכת כותרת בשן 47 פינה אחת של שן 46 ניפגעת- אז כדאי לעשות ב2 השיניים שיהיה קל יותר לנקות גם את אזור החיבור של השן שנשברה ושכך עדיף לטענתו -בשבילי- וזה למרות שהחניכיים מתקנות את עצמן - הוא הציע לעשות חיתוך זוויתי משן 47 עד השן שלידה 46. הוא אומר שבחלקה הקידמי לא יראו כמעט כלום.<br /> <br /> השיניים שלי מאוד מאוד חשובות לי כל שן ושן וגם החניכיים כמובן. אני חוששת מההליך וחוששת בכלל מפגיעה באסתטיקה בחניכיים שלי שהרי זה בלתי הפיך וגם חוששת מרגישות באזור לאחר מכן מקושי לנקות ומפגיעה ביציבות השיניים שבזמן האחרון נוטות להישבר ולהיסדק (יש סד לילה)...<br /> <br /> מאידך הרופא הפריודנט הוא מומחה בעל שם והוא אמר שאם היינו עושים את ההליך הזה בעבר לא היה קורה כל מה שקרה בשן ליד...<br /> <br /> האם הגיוני לעשות הארכת כותרת בשן שלא קשורה להליך?<br /> <br /> אודה על תשובתכם המהירה,<br /> אלמונית</blockquote><br>
ביטול
אודות
דבר יו"ר הר"ש
אודות נשיא הכבוד של הר״ש
מוסדות הר"ש
הועד המרכזי
המועצה המדעית
מחוזות
בתי דין
ועדות
קשרי חוץ
שיתופי פעולה
היסטוריית הר"ש
איגודים מקצועיים
קורסים והכשרות
ספרייה מקצועית
מאמרים מקצועיים
עיתונות הר"ש
וובינרים
קישורים בינלאומיים
טפסי הסכמה
לוחות
הטבות
יצירת קשר
ראשי
מחוזות
כרטיס ביקור דיגיטלי
לאתר הציבורי
Youtube
Instagram
Facebook-square
התחברות
כתובת אימייל
סיסמה
זכור אותי
התחברות
שחזור סיסמה?
הרשמה כחבר הר"ש
הוספת/עריכת קישור
סגור
יש להזין כתובת יעד
כתובת אינטרנט
טקסט לקישור
פתיחת קישור בטאב חדש
או קישור פנימי באתר
חיפוש
לא הוזנו מילים לחיפוש. מוצגים פריטים אחרונים.
חיפוש, או שימוש בחצי המקלדת כדי לבחור פריט.
בטל