דלג לתוכן
אודות
פורום
מאמרים
יצירת קשר
האתר המקצועי
אודות
פורום
מאמרים
יצירת קשר
האתר המקצועי
Youtube
Instagram
Facebook-square
לאתר המקצועי
בית
>
פורום
פורום
תפריט
ניווט בפורום
פורום
פעילות
התייחסות: טיפולי שורש....
<blockquote><div class="quotetitle">ציטוט מ <a class="profile-link highlight-admin" href="#">גיא וולפין</a> ב 24/02/2016, 9:44 pm</div>א. חבל, זה באמת משהו שאנו שומעים יום יום... ואני אומר שעדיף ללכת לרופא השיניים מאשר לזחול אליו על ארבע... ממש כמו מכונית - לא ממש מתחשק לנו לגשת לטיפול עשרת אלפים במוסך ולא ממש מתחשק לנו לעשות טסט ולשלם אגרת רישוי - אבל חייבים. וכאן זה הרי הרבה יותר חשוב ממכונית...<br /> ב. גם הרבה יותר חכם וזול וכדאי לבצע טיפולי מניעה ואבחנה מוקדמת - למשל שיננית כל 3-4 חודשים וצילומים פעם בשנה-שנתיים עם בדיקת רופא - מאשר לבוא רק כאשר כואב ומחמיר.<br /> <br /> אז עצה קטנה - אפשר לסמן לעצמך ביומן או בסמארטפון תזכורת כל חצי שנה לצלצל למרפאה ולקבוע. או כל 3 חודשים. וכולי. אפשר בהחלט גם לבקש מהמרפאה תזכורת לטיפול הבא, ואפילו לקבוע מראש מתי הוא יהיה. כך אני מלמד את מטופליי במרפאה שלי.<br /> <br /> ולגבי טיפולי השורש - טיפול שורש מבצעים כאשר החור והחיידקים הגיעו כברב לעצב השן ויש זיהום ודלקת בעצב. אי אפשר לבצע רק סתימה במצב כזה, והזיהום רק ילך ויחמיר ויחריף.<br /> לגבי חידוש טיפול שורש וכאבים - פעמים רבות כאשר טיפול השורש המקורי לא בוצע ברמה גבוהה או כאשר היה נראה שבוצע ברמה גבוהה ובכל זאת יש זיהום חוזר מאיזור שלא ראו בצילום ולא אובחן (למשל תעלת שורש שלא טופלה עד הסוף או כלל לא אובחנה) - ואז תתכן לאחר זמן מה (לעיתים שנים) דלקת חוזרת באיזור זה ואף בעצם הלסת והחניכיים סביב השורש. במצב כזה בהחלט יש לשקול חידוש טיפול שורש, ובמצבים קשים - מומלץ על ידי מומחה לטפולי שורש ובעזרת מיקרוסקופ מיוחד ומיכושר מיוחד נוסף.<br /> <br /> בהצלחה<br /> <br /> כל טוב<br /> <br /> <br /> </blockquote><br>
ביטול
אודות
דבר יו"ר הר"ש
אודות נשיא הכבוד של הר״ש
מוסדות הר"ש
הועד המרכזי
המועצה המדעית
מחוזות
בתי דין
ועדות
קשרי חוץ
שיתופי פעולה
היסטוריית הר"ש
איגודים מקצועיים
קורסים והכשרות
ספרייה מקצועית
מאמרים מקצועיים
עיתונות הר"ש
וובינרים
קישורים בינלאומיים
טפסי הסכמה
לוחות
הטבות
יצירת קשר
ראשי
מחוזות
כרטיס ביקור דיגיטלי
לאתר הציבורי
Youtube
Instagram
Facebook-square
התחברות
כתובת אימייל
סיסמה
זכור אותי
התחברות
שחזור סיסמה?
הרשמה כחבר הר"ש
הוספת/עריכת קישור
סגור
יש להזין כתובת יעד
כתובת אינטרנט
טקסט לקישור
פתיחת קישור בטאב חדש
או קישור פנימי באתר
חיפוש
לא הוזנו מילים לחיפוש. מוצגים פריטים אחרונים.
חיפוש, או שימוש בחצי המקלדת כדי לבחור פריט.
בטל